Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom raportează creşterea comenzilor și vânzărilor în trimestrul 3

2324 afisari
În cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2015/16 (între 1 octombrie și 31 decembrie 2015), compania Alstom a înregistrat comenzi în valoare de 2,4 miliarde EUR, în creștere cu 46% comparativ cu aceeași perioadă a anului fiscal precedent. Vânzările grupului au crescut cu 7%, ajungând la 1,6 miliarde EUR, comparativ cu 1,5 miliarde EUR în trimestrul al treilea al anului fiscal 2014/15.
Pentru primele nouă luni ale anului fiscal 2015/16 (respectiv de la 1 aprilie la 31 decembrie 2015), nivelul de comenzi primite de Alstom a ajuns la 6,3 miliarde EUR, comparativ cu 8,0 miliarde EUR în aceeași perioadă a anului fiscal precedent, care au inclus un contract în valoare de 4 miliarde EUR în Africa de Sud.
Vânzările grupului au totalizat 4,9 miliarde EUR. Raportul între comenzile primite și vânzări este în continuare solid, situându-se la valoarea de 1,3. Comenzile în derulare, aflate la un nivel de 28,7 miliarde EUR la 31 decembrie 2015, reprezentau valoarea vânzărilor pentru o durată de peste patru ani.   “Alstom a obținut din nou o performanță comercială solidă. Primele nouă luni ale anului fiscal 2015/16 au înregistrat un nivel ridicat de comenzi de 6,3 miliarde EUR, ca urmare a succeselor comerciale obținute în toate regiunile și pe toate liniile de produs. Vânzările au crescut organic cu 3% comparativ cu primele nouă luni ale anului fiscal 2014/15, iar creșterea va continua într-un ritm similar până la finalul acestui an fiscal”, a declarat Patrick Kron, Președinte și CEO al companiei Alstom.

Alstom a înregistrat comenzi în valoare de 2.358 milioane EUR în cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2015/16, comparativ cu 1.615 milioane EUR în aceeași perioadă a anului fiscal precedent. Cele mai importante succese comerciale ale acestui trimestru au inclus trenuri regionale în Belgia, trenuri Pendolino și servicii asociate de mentenanță în Italia, proiect de electrificare, semnalizări și telecomunicații în India, livrare de locomotive în Eleveția, trenuri regionale în Germania, extindere a metroului în Panama precum și tramvaie în Nisa, Franța.

Vânzările au crescut la 1.613 milioane EUR în cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2015/16, comparativ cu 1.501 milioane EUR în aceeași perioadă a anului fiscal precedent, alimentate în special de contractele de livrare a trenurilor suburbane și regionale în Franța, a trenurilor regionale în Germania și Italia, a tramvaielor în Algeria și de un contract de mentenanță în Marea Britanie.

Ca urmare a încheierii procesului de vânzare a activităților sale de energie (Power și Grid) către General Electric în data de 2 noiembrie 2015, Alstom este astăzi o companie în întregime concentrată pe transport feroviar. Grupul a folosit o parte din veniturile obținute pentru a achiziționa activitățile de semnalizări feroviare ale General Electric și pentru a reinvesti în trei companii mixte împreună cu General Electric (în domeniul rețelelor electrice, energiei regenerabile și turbinelor nucleare la nivel mondial și cu abur în Franța).

Adunarea Generală a Acționarilor companiei Alstom, întrunită în data de 18 decembrie 2015, a aprobat toate deciziile propuse. Propunerea ca 3,2 miliarde EUR să revină acționarilor printr-o răscumpărare de acțiuni a fost aprobată cu o majoritate de 99,93% din voturi. Adunarea acționarilor a aprobat de asemenea numirea ca director, la propunerea Statului francez, a lui Olivier Bourges. În data de 29 decembrie 2015, Alstom și-a mărit participația în compania rusă Transmashholding (TMH) la 33%.

Potrivit companiei, perspectivele rămân neschimbate. Pe termen mediu, vânzările sunt de așteptat să crească organic la peste 5% pe an, iar marja de operare să se îmbunătățească treptat în intervalul 5-7%. Fluxul de numerar liber este de așteptat să fie în concordanță cu venitul net înainte de contribuția adusă de activitățile de energie, cu o posibilă volatilitate pe perioade scurte de timp.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza