Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom obține în premieră certificarea Global Top Employer în 22 de țări

743 afisari
Alstom, jucător global în domeniul mobilității inteligente și sustenabile, a primit pentru prima dată certificarea Global Top Employer 2023 în 22 de țări, între care și în România, comparativ cu 15 țări în 2022. Acesta este al patrulea an consecutiv în care Grupul Alstom primește această distincție în Europa, al treilea an pentru regiunea Asia-Pacific și America de Nord și primul an pentru Orientul Mijlociu.
Datorită tranziției către un transport mai ecologic, Alstom trebuie să răspundă unei cereri internaționale în creștere pentru soluții de mobilitate mai moderne și mai sustenabile. Cu un portofoliu de comenzi în valoare de 85,9 miliarde de euro, Grupul menține o dinamică excelentă de recrutare și vizează în mod special tinerele talente pentru a putea face față provocărilor actuale din industrie.
"Suntem extrem de mândri să primim certificarea Global Top Employer. Această certificare reprezintă o recunoaștere a angajamentului nostru continuu de a face din Alstom unul dintre cele mai bune medii de lucru din lume. În calitate de lider în domeniul mobilității inteligente și sustenabile, inovația și diversitatea se află în centrul strategiei noastre. Căutăm tinere talente care să inventeze mobilitatea de mâine și să crească împreună cu compania”, explică Anne-Sophie Chauveau-Galas, Chief Human Resources Officer la Alstom.
Alstom va avea în România circa 300 de poziții deschise în următoarele 14 luni, în special în inginerie, servicii de mentenanță și servicii profesionale. Ingineria este un domeniu cheie pentru companie, aflat în continuă dezvoltare. Specialiștii români lucrează în proiecte majore atât din România, cât și din alte țări din grup. Serviciile de mentenanță reprezintă un alt domeniu în care este nevoie de forță de muncă, Alstom fiind compania care de peste 18 ani furnizează servicii de mentenanță pentru flota de trenuri a metroului bucureștean. Organizația de servicii profesionale a Alstom din Cluj-Napoca, unde lucrează peste 650 de angajați în trei divizii, oferă servicii financiare, de resurse umane și de achiziții pentru multe țări din grup.
Potrivit companiei, certificarea Top Employer obținută de Alstom în România este o recunoaștere a calității mediului de lucru și a oportunităților de dezvoltare oferite angajaților. Alstom este în căutarea noilor talente din toate domeniile – atât tineri absolvenți, cât și angajați cu experiență – pentru a construi împreună un viitor de succes.
Compania Alstom este activă în România din 1994 și are în prezent peste 1.200 de angajați, localizați în special în București, Brașov și Cluj Napoca. Alstom este lider de piață în soluții de electrificare și semnalizare feroviară, precum și primul furnizor de trenuri electrice noi în România. Prima soluție de semnalizare urbană CBTC din țară este în curs de implementare de către Alstom pe Magistrala 5 de metrou din București. De asemenea, de peste 18 ani compania este furnizor de servicii de mentenanță pentru flota de metrou din București iar în prezent este în vigoare un nou contract pe termen lung, valabil până în 2036.
Alstom investește și își pregătește noii angajați prin Universitatea Alstom

În strategia de recrutare a Alstom, tinerii absolvenți sunt vizați în mod special. Obiectivul este de a recruta mai mult de 30% dintre tinerii absolvenți, participanții la programul internațional de stagii de practică, doctoranzii, studenții din învățământul dual și ucenicii. Acest lucru este deja o realitate în unele țări, cum ar fi Franța.
Pentru a asigura integrarea și dezvoltarea tinerilor recruți, compania se poate baza pe o cultură internă solidă bazată pe instruire continuă. În medie, fiecare angajat din întreaga lume beneficiază de 21 de ore de formare profesională pe an, utilizând tehnologii de ultimă generație. Cu un catalog foarte vast, această formare este în special digitală și este accesibilă oriunde și în orice moment, de pe orice tip de echipament (computer, tabletă sau smartphone). Universitatea Alstom oferă experiențe imersive de realitate virtuală prin intermediul campusurilor sale regionale, dar și prin intermediul metaversului, platforme de interacțiune imersivă care utilizează avataruri și modele 3D accesibile de pe computere personale sau cu ajutorul căștilor de realitate virtuală.
"Dincolo de numărul de cursuri de formare propuse, punem un accent deosebit și pe experiența oferită cursanților noștri, precum și pe integrarea lor în companie. În 2022, Alstom a obținut acreditarea „Happy Trainee” în Franța, Canada și Brazilia, precum și acreditarea „Happy Apprentice” în Marea Britanie. Acest lucru demonstrează dorința companiei de a continua să ofere cea mai bună experiență posibilă pentru stagiarii și ucenicii noștri”, adaugă Anne-Sophie Chauveau-Galas.
"Happy Trainee” este o certificare bazată pe un sondaj intern pentru ucenici și stagiari. Scopul este de a evalua experiența de lucru globală a tinerilor talente și apoi de a defini domeniile de îmbunătățire în fiecare țară.
Profiluri care contribuie la inovarea și implementarea soluțiilor Alstom
Alstom dezvoltă soluții de mobilitate sustenabilă și inteligentă. De-a lungul întregului său lanț valoric, compania oferă la nivel mondial o gamă largă de oportunități de carieră în toate funcțiile, în special în inginerie, dar și în achiziții și management de proiect. În conformitate cu tendințele din sectorul tehnologic, ingineria software și securitatea cibernetică se numără printre cele mai dinamice funcții. Noile locuri de muncă legate de tehnologia cu hidrogen sunt, de asemenea, foarte apreciate.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza