Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom livrează primul vehicul feroviar ușor Citadis X05 la Sydney, în Australia

1901 afisari
Alstom a livrat primul dintre cele 60 de vehicule feroviare ușoare (Light Rail Vehicles, LRV) din gama Citadis X05 către compania Transport for New South Wales (TfNSW) din Sydney, Australia, ca parte a proiectului CBD și South East Light Rail.

Sydney este primul oraș din lume care primește acest tip de vehicul, ce oferă o soluție modernă de transport de clasă mondială, pentru a veni în întâmpinarea cerințelor orașului în continuă expansiune.
Proiectat de Alstom și asamblat la centrul de excelență al companiei din localitatea La Rochelle, în Franța, Citadis X05 este produsul de ultimă generație din gama de vehicule feroviare ușoare. Noile vehicule vor aduce beneficii importante orașului Sydney, prin reducerea dependenței de autovehicule și autobuze, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluării fonice. Fiecare vehicul feroviar ușor va opera într-o garnitură de 67 de metri, care va avea o capacitate de până la 450 de persoane, echivalând cu nouă autobuze standard. Rețeaua va avea o capacitate de până la 13.500 de pasageri pe oră, ceea ce va asigura o reducere a aglomerării traficului în Sydney și va oferi o mai mare fiabilitate pentru navetiști, în ceea ce privește timpii de călătorie.
În dezvoltarea acestui nou vehicul, în centrul atenției au fost plasați pasagerii, un accent deosebit fiind pus pe mobilitatea și confortul în interiorul vehiculului. Trenurile ușoare includ uși duble pentru îmbunătățirea accesului și fluxurilor de pasageri, ferestre mari, tip balcon, zone multifuncționale, iluminat ambiental cu LED și cele mai ridicate niveluri de siguranță a călătorilor, incluzând monitorizarea prin supraveghere video, intercomunicații de urgență și cele mai moderne mijloace de orientare pentru informarea pasagerilor și furnizarea de informații în timp real privind călătoriile.
Impactul asupra mediului va fi minimizat datorită eficienței energetice sporite, obținută prin utilizarea de frâne electrice, motoare cu magnet permanent, iluminat cu LED, sistem de aer condiționat pe bază de senzori și folosirea vopselelor pe bază de apă și a materialelor nepericuloase în construcția vehiculelor. La încheierea ciclului de viață (30 de ani), fiecare vehicul este reciclabil în proporție de 98%.
Noile echipamente de alimentare cu electricitate a rețelei includ tehnologia inovatoare APS de la Alstom – o alimentare terestră fără fir care va opera de-a lungul a doi kilometri de aliniament prin centrul orașului. De asemenea, rețeaua va beneficia de aplicarea tehnologiilor reversibile de la Alstom în substații HESOP, ceea ce permite acestor trenuri ușoare să recupereze peste 99% din energia pierdută de obicei în timpul frânării. Energia recuperată poate fi refolosită pentru alimentarea altor vehicule care circulă pe aceeași linie sau poate fi injectată înapoi în rețea.
"Suntem foarte mândri că putem oferi orașului Sydney cea mai inovatoare tehnologie de ultimă generație pentru sisteme feroviare urbane”, a declarat Mark Coxon, Director General Alstom pentru Australia și Noua Zeelandă. "Citadis X05 și tehnologiile asociate vor transforma Sydney și vor introduce o schimbare majoră sub aspectul capabilității și fiabilității sistemului de transport public al orașului, dar păstrându-i, în același timp, farmecul estetic”, a adăugat Coxon.
În prezent, peste 50 de orașe din lume utilizează vehicule feroviare ușoare Citadis produse de Alstom. Primul model Citadis X05 a fost realizat pentru Sydney, dar în curând va putea fi văzut circulând în alte orașe, inclusiv în Nisa și Avignon (Franța), precum și în Kaohsiung (Taiwan).
Testarea și punerea în funcțiune a vehiculelor de tip LRV vor fi efectuate la Sydney mai târziu în cursul acestui an.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza