Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom își continuă creșterea organică

1760 afisari
Alstom a înregistrat vânzări de 1,7 miliarde de euro în primul trimestru al anului 2016/2017 (1 aprilie-30 iunie 2016), raportând o creștere organică de 7%.
Comenzile grupului s-au cifrat la 0,9 miliarde de euro, față de 2 miliarde de euro în aceeași perioadă a anului trecut.
Comenzile în derulare, aflate la nivelul de 29,7 miliarde de euro la 30 iunie 2016, reprezintă valoarea vânzărilor aferentă unei perioade de peste 4 ani.
 "Cifra de afaceri a cunoscut o creștere organică de 7% comparativ cu primul trimestru al anului 2015/2016, datorită atingerii mai multor etape de referință în cadrul proiectelor. Nivelul scăzut al comenzilor primite nu reflectă activitatea comercială, care a fost foarte susținută și care ar trebui să genereze comenzi în următoarele trimestre, de exemplu în Orientul Mijlociu și în Italia”, a declarat Henri Poupart-Lafarge, președinte-director general al Alstom.
În primul trimestru al anului 2016/17, Alstom a înregistrat un nivel neobișnuit de redus al comenzilor, însumând doar 889 de milioane de euro și constând exclusiv din contracte de valoare mică, fără nicio comandă care să depășească pragul de 100 de milioane de euro. În primul trimestru al anului precedent, Alstom înregistrase comenzi în valoare de 1.955 de milioane de euro.
Cifra de afaceri din primul trimestru al anului 2016/2017, de 1.747 de milioane de euro, a înregistrat o creștere de 9% (7% creștere organică) față de primul trimestru din 2015/2016. Activitatea a inclus, în principal, livrările de trenuri regionale și suburbane în Franța și de trenuri regionale în Italia, Germania și Suedia, execuția treptată a proiectului PRASA în Africa de Sud, mentenanța trenurilor de mare viteză în Regatul Unit, dar și un proiect de semnalizare în Canada.

Principalele evenimente


În conformitate cu primul pilon al Strategiei 2020, Alstom și-a consolidat rețeaua locală cu diverse achiziții și parteneriate încheiate în aprilie 2016. Grupul a finalizat achiziționarea unei participații în cadrul CTLE (Commuter Transport & Locomotive Engineering), consolidându-și astfel prezența locală în Africa de Sud. De asemenea, Alstom a semnat un contract-cadru care vizează extinderea activităților Cital și producția locală de trenuri regionale și interurbane Coradia pentru Algeria. De asemenea, Alstom a preluat controlul asupra companiei Cabliance în Maroc, cumpărând participația Nexans.

Obiective confirmate pentru 2020


Până în 2020, vânzările ar trebui să cunoască o creștere organică de 5% pe an. Profitul operațional ajustat ar trebui să ajungă la aproximativ 7% în 2020, stimulat de volum, de varietatea produselor și de rezultatul acțiunilor de excelență operațională. Până în 2020, Alstom se așteaptă la o conversie de aproximativ 100% a profitului net în flux de numerar liber.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza