Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom câștigă cel mai mare contract pentru tramvaie din Australia

1281 afisari
Alstom a semnat un contract-cadru cu Departamentul de Transport al statului Victoria, Australia, pentru furnizarea a 100 de tramvaie Flexity cu podea joasă de ultimă generație (denumite Next Generation Trams, NGT) pentru cea mai mare rețea urbană de tramvaie din lume. Evaluat la aproximativ 700 de milioane de euro, contractul include furnizarea de material rulant și servicii de întreținere pe o perioadă de 15 ani.
Contractul include opțiuni pentru încă 180 de tramvaie și o prelungire suplimentară de 15 ani a perioadei de mentenanță, în valoare de aproape 1 miliard de euro,
ceea ce face ca aceasta să fie cea mai mare comandă de tramvaie din Australia și din emisfera sudică.



Livrarea „metrourilor ușoare” Flexity este programată să înceapă în 2025. Introducerea flotei NGT cu podea joasă va permite retragerea tuturor tramvaielor existente cu podea înaltă din Melbourne până în 2032, asigurând conformitatea cu cerințele standardelor de transport accesibil pentru persoanele cu dizabilități (Disability Standards for Accessible Transport – DSAPT) și oferind o rețea de transport modernă, incluzivă, sigură și fiabilă pentru toți pasagerii. Noua flotă va sprijini și mai mult creșterea cerințelor de capacitate a rețelei pentru a face față creșterii preconizate a populației. 

„Suntem foarte încântați că am câștigat acest contract important pentru rețeaua metropolitană din Melbourne. Acesta reprezintă o recunoaștere puternică a angajamentului nostru de a oferi soluții de mobilitate care să răspundă cerințelor specifice ale clienților noștri, precum și a capabilităților noastre în furnizarea soluțiilor inovatoare la nivel local. Proiectul va oferi un echilibru între creșterea cererii de pasageri și nevoia de rezultate sustenabile în materie de mobilitate", a declarat Ling Fang, președinte al regiunii Asia-Pacific, Alstom. 

„Ne bucurăm că vom continua să facem parte din planul de investiții al autorităților din Victoria pentru a oferi soluții de mobilitate sigure, eficiente și moderne pentru a face față creșterii viitoare a statului. Tramvaiele sunt un mod de transport esențial în Melbourne. Livrarea locală a acestui proiect va oferi o experiență all-inclusive pentru pasageri, în timp ce se asigură viitorul unuia dintre cele mai vechi centre de producție de material rulant din Australia, cel de la Dandenong pentru următorul deceniu, confirmând Victoria drept statul nr. 1 în producția feroviară din Australia”, spune Mark Coxon, Managing Director al Alstom Australia și Noua Zeelandă. 

Demonstrându-și angajamentul ferm către localizare, contractul include producție locală în proporție de 65%, NGT-urile fiind fabricate la uzina Alstom din Dandenong, Victoria. În plus, contractul de mentenanță este executat la nivel local în proporție de 85%. Contractul va oferi stabilitate pe termen lung industriei feroviare locale și lanțurilor de aprovizionare din Victoria. 

Tramvaiele Flexity au design premiat, o tehnologie inovatoare și standarde ridicate în materie de protecția mediului. Tramvaiele Flexity au fost primele din industrie care au combinat tehnologia cu podea joasă 100% cu boghiuri convenționale. Conceptul modular, asociat cu subsisteme dovedite, face ca tramvaiele Flexity să se potrivească perfect pentru diversele nevoi ale clienților, de la climatele tropicale la cele de iarnă, precum și pentru capacități mai mici sau mai mari. Cu o experiență de peste 30 de ani, peste 8.000 de tramvaie Alstom au fost comandate sau sunt deja în exploatare cu succes în 70 de orașe din întreaga lume. 

În cadrul acestui contract, vehiculul Flexity a fost adaptat pentru a îndeplini specificațiile rețelei de tramvaie din Melbourne, permițând o integrare perfectă în vasta rețea fără a fi nevoie de o infrastructură costisitoare, de modificări ale puterii de tracțiune, de sisteme noi de semnalizare sau de modificări ale platformei. 

Designul vehiculului poate fi extins de la o lungime de 25 de metri, care este o variantă cu trei boghiuri, la 35 de metri, într-o configurație cu patru boghiuri. Acest design oferă flexibilitatea necesară în ceea ce privește cerințele de capacitate. Tramvaiele combină o identitate unică, bine adaptată nevoilor de operabilitate și experienței utilizatorilor, bazată pe istoricul operațional extins al Flexity din Melbourne. Proiectat cu gândul la siguranța și confortul pasagerilor, fiecare dintre noile tramvaie dispune de zone multifuncționale care oferă spațiu suficient pentru cărucioare, biciclete și scaune cu rotile. Vehiculele dispun de instalații de aer condiționat, cu eficiență energetică ridicată și design optimizat din punct de vedere al zgomotului.

Vehiculele vor fi, de asemenea, echipate cu sistemul de asistență de ultimă generație pentru detectarea obstacolelor ODAS, care îl ajută pe șofer să detecteze obstacolele în timpul funcționării. În plus, cabina mecanicului optimizată din punct de vedere ergonomic, precum și câmpul mare de vizibilitate contribuie la creșterea siguranței.  

Această comandă se adaugă la flota deja semnificativă de material rulant marca Alstom din Victoria, care include 141 de tramvaie Flexity și Citadis, 131 de trenuri suburbane X'trapolis și 106 trenuri regionale Vlocity.


Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza