Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom și NTL lansează Aptis, o nouă experienţă a mobilităţii, 100% electrică

1626 afisari
Alstom şi NTL au prezentat astăzi la Duppingheim (Alsacia, Franţa) o soluţie inovatoare în domeniul mobilităţii. Cum municipalităţile sunt permanent în căutarea unor mijloace de transport mai inteligente, mai eficiente şi mai bine conectate, Aptis a atras deja atenția clienților din Europa. În Franța, STIF a decis să lanseze două teste, unul dintre acestea fiind în colaborare cu RATP. Aptis va fi testat în Paris și în regiunea Ile de France, în cea de-a doua jumătate a anului 2017.
Conceptul Aptis, bazat pe cel al unui tramvai, conferă accesibilitate datorită podelelor joase și o vedere de 360 de grade. Două sau trei uși duble de mari dimensiuni vor facilita fluxul de pasageri, precum și accesul scaunelor cu rotile și al cărucioarelor.  Potrivit companiei, operatorii vor beneficia de un vehicul ușor de întreținut, cu cea mai îndelungată durată de viață. Cu patru roți orientabile comparativ cu două în cazul autobuzelor, Aptis ocupă cu 25% mai puţin spaţiu la curbe, integrându-se perfect în orașe. La oprirea în stații, se reduce astfel spațiul necesar parcării, lăsând în acelaşi timp mai mult spațiu disponibil pentru celelalte vehicule.

Alstom și NTL vor furniza nu numai vehiculul, ci un întreg sistem. Acesta include opțiuni de dimensionare şi încărcare, infrastructura drumurilor, opțiuni de leasing și de garanție, asigurându-se astfel faptul că orașele pot integra cu uşurinţă și eficient din punct de vedere al costurilor mobilitatea electrică în reţeaua existentă de transport. 

Datorită costurilor reduse de întreținere și de operare, precum și datorită duratei de viață mai îndelungate comparativ cu autobuzele, costul total de proprietate al Aptis este echivalent cu cel al autobuzelor diesel actuale.

“Prin Aptis, ne completăm oferta de mobilitate electrică și avem posibilitatea de a oferi orașelor o întreagă gamă de soluții urbane. A fost o adevărată provocare să creăm acest concept inovator, care a fost posibil datorită agilității și cunoștințelor NTL în domeniul vehiculelor pe roți și cunoștințelor Alstom în domeniul tracțiunii electrice și integrării sistemelor. În acest moment, suntem extrem de mândri să vă prezentăm această nouă soluție ecologică, în măsură să revoluţioneze transportul urban,” afirmă Henri Poupart-Lafarge, Președinte și CEO al Alstom.

Aptis poate fi încărcat în timpul nopţii în depou, sau la fiecare capăt de linie, în timpul operării zilnice. Încărcarea rapidă se face fie prin pantograf, fie prin SRS, sistemul inovator al Alstom de reîncărcare statică. 

Prototipurile Aptis sunt produse în fabricile NTL din Duppigheim, regiunea Alsacia iar componentele de bază sunt fabricate în cinci dintre locațiile Alstom din Franța: Saint-Ouen pentru gestionarea proiectului și integrarea sistemului, Tarbes pentru tracțiune, Ornans pentru motoare, Vitrolles pentru SRS și Villeurbanne pentru componente electrice de tracțiune.
Citeşte mai multe despre: Alstom, NTL, Aptis

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza