Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alpha Bank Romania a înregistrat o creștere a veniturilor de peste 14% în primul trimestru din 2019

460 afisari
Principalii indicatori:
·       Veniturile operaționale au crescut cu 14.3%, ajungând la 34,6 mil. euro.
·       Banca s-a menținut profitabilă în primul trimestru al acestui an, profitul brut înainte de impozitare s-a situat la 4,2 mil. euro.
·       Cheltuielile operaționale au avansat cu 7% în urma creșterii cheltuielilor cu personalul, creșterii contribuţiei la fondul de garantare a depozitelor și costurilor cu reglementarea, cum ar fi MIFID II și PSD2.
·       În primul trimestru al anului 2019, depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la 2,4 mld. euro, crescând semnificativ peste ritmul pieței (creștere de 15.7% faţă de 6,3% la nivel de sistem).
·       Valoarea creditelor era de 2,5 mld. euro, ipotecarele crescând cu 5,1%, până la 1,1 mld. euro.
·       Rata creditelor neperfor­mante a scăzut la 4.7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-a situat la 7,7%.
·       Alpha Bank Romania avea în primul trimestru al acestui an o rețea formată din 130 unități și 1976 de angajați. Banca a împlinit în luna martie a acestui an 25 de ani de activitate pe piața din România.
 
Declarație Sergiu Oprescu, Președinte Executiv Alpha Bank Romania:
“La împlinirea a 25 de ani de activitate pe piața din România, Alpha Bank este o institutie bancară robustă, ce inspiră încredere clienților, fapt oglindit și de creșterea veniturilor operationale, însoțită de o creștere semnificativă a depozitelor, precum și de creșterea portofoliului de credite ipotecare, segment care reprezintă ‘nava fanion’ a creditării Alpha Bank pe segmentul persoanelor fizice.  Prima parte a anului a însemnat pentru noi și pregătirea lansării primei emisiuni de obligațiuni ipotecare din România, instrumente financiare moderne care permit o finanțare pe termen lung și reduc riscurile legate de diferențele de scadență a pasivelor și activelor."

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza