Links Sitemap Business Linker Sitemap

Adiss se listează pe piața AeRO

769 afisari
Adiss, companie românească de inginerie înființată în 1993 în județul Maramureș și specializată în domeniul tratării și epurării apei, a debutat pe 8 septembrie pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) sub simbolul bursier ADISS. Listarea a fost precedată de încheierea cu succes a unui plasament privat care compania a strâns de la investitori peste 6,3 milioane de lei.
Fondurile atrase din piața de capital vor susține dezvoltarea companiei prin crearea unor divizii orientate spre noile tehnologiii de îmbunătățire a calității apei, precum și pentru vânzarea online de produse, pentru consolidarea poziției Adiss pe piața epurării și extinderea pe piața tratării apei, precum și pentru investiții în digitizarea completă a companiei.

"Ne bucurăm că Adiss, companie antreprenorială românească din Maramureș, alege să-și continue drumul de creștere în calitate de companie listată. Traseul Adiss de până acum este de fapt drumul unor antreprenori români care la începutul anilor ’90 au avut o idee, iar apoi viziune și care au depus multă muncă pentru a o aduce la realitate. Faptul că astăzi Adiss se listează este o onoare pentru noi, întrucât reușim să ne îndeplinim rolul de finanțator al economiei. Mult succes echipei Adiss”, spune Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.
"Apreciem încrederea investitorilor în Adiss și ne dorim să devenim puntea de legătură prin care ei să poată investi în această industrie, deoarece considerăm că gestionarea apei a devenit deja o abilitate critică în secolul 21. Misiunea Adiss este de a contribui la viitorul sustenabil al comunităților din România prin rezolvarea provocărilor din domeniul apei. Nu e o misiune pe care o facem singuri, ci împreună cu clienții, colaboratorii și investitorii noștri, iar de acum folosind și instrumentele puse la dispoziție de prezența la Bursa de Valori București”, spune Cristian Raț, acționar majoritar Adiss.
Listarea Adiss vine după derularea în luna iunie 2021 a unui plasament privat de acțiuni pentru majorarea capitalului social. Compania a emis un număr de 4.240.000 de acțiuni noi cu o valoare nominală 0,5 lei fiecare. Acțiunile au fost oferite în cadrul plasamentului privat la un preț de 1,5 lei/acțiune, compania reușind să atragă fonduri în valoare de 6,3 milioane de lei. Plasamentul privat și listarea au fost realizate cu sprijinul Goldring.

"Spuneam la o listare anterioară și îmi mențin punctul de vedere: sunt nerăbdător să văd, la bursă, cât mai multe afaceri din zone inedite, dar cu potențial. Goldring se străduiește constant să aducă la Bursa de Valori București noi companii, deoarece, în rândul investitorilor, se observă un interes crescut pentru noi sectoare care nu sunt încă prezente pe piața de capital. Adiss este o companie românească specializată în ingineria epurării apei, cu o experiență de peste 28 de ani, deja un etalon pe piața tratării și epurării apei uzate, iar prin aceasta listare, Adiss aduce la bursă un domeniu nou, aflat pe traiectoria trendului global privind sustenabilitatea și tehnologia”, spune Virgil Zahan, CEO Goldring.
Adiss produce stații compacte și echipamente de epurare a apei și oferă soluții de proiectare, dezvoltare, gestionare proiecte, consultanță și mentenanță, sub conceptul de „end to end solutions”. Compania a înregistrat la finalul anului 2020 o cifră de afaceri de 40,4 milioane de lei, o creștere de 84,65% față de finele anului 2019 când a înregistrat o cifră de afaceri de 21,9 milioane de lei. Potrivit companiei, cifra de afaceri provine în proporție de 95% din producția vândută, Adiss desfășurând o activitate comercială bazată, în principal, pe produse proprii. Profitul înregistrat la finalul anului 2020 a fost de peste jumătate de milion de lei, respectiv 657.501 lei, o valoare mai mare cu 64,8% față de 2019 când a raportat un profit de aproape 400.000 lei. La sfârșitul anului 2020 compania avea 70 de angajați.
Pentru finalul anului 2021, compania estimează o cifră de afaceri în creștere față de 2020, până la 52,6 milioane lei. Echipa Adiss estimează de asemenea un trend ascendent al cifrei de afaceri și al profitului pentru perioada 2021 – 2025.
Compania intenționează să folosească instrumentele și oportunitățile existente la bursă pentru creșterea valorii și lichidității acțiunilor sale, pentru atragerea de capital și recompensarea investitorilor săi. De asemenea, acționarul majoritar al companiei, Cristian Raț, se angajează ca într-o perioada de 6 luni de la listare să nu își dilueze participația la capitalul social al emitentului.
 
Citeşte mai multe despre: Adiss

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza