Links Sitemap Business Linker Sitemap

Acord de finanțare în valoare totală de 28,8 milioane de euro între EximBank și Agricost în cea mai mare exploatație agricolă din UE

590 afisari
EximBank și compania Agricost SA - administratorul exploatației agricole Insula Mare a Brăilei, cel mai mare sistem de fermă integrată din Uniunea Europeană, au încheiat un acord de finanțare în valoare totală de 28,8 milioane de euro, facilitatea având ca destinație continuarea investițiilor societății pentru următorii ani.

Cele mai importante proiecte de investiții ale companiei vizează, printre altele, achiziția de echipament agricol performant și extinderea structurii de irigație din zona sudică a Insulei Mari a Brăilei.

”Prin încheierea acestui acord cu Agricost – unul dintre cei mai mari jucători din domeniul agricol la nivel național și chiar european, EximBank continuă să evolueze în direcția consolidării poziției de finanțator corporate important, având ca principal atu abilitatea de a structura soluții financiare smart pentru partenerii săi. Suntem convinși că acest parteneriat - construit pe capacitatea EximBank de a oferi produse şi servicii care nu numai că sunt la un standard înalt de calitate, dar sunt şi competitive din punctul de vedere al costurilor, și pe potențialul Agricost de a implementa proiecte sustenabile, cu impact direct și pozitiv la nivel micro și macro-economic - va contribui consistent la consolidarea agribusiness-ului românesc”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

La rândul său, Mirela Bibicu, directorul Regiunii Sud-Est și coordonatorul Agenției Galați a EximBank a adăugat că “este o onoare să fim selectați ca partener financiar al Agricost având în vedere că operează aproximativ 57.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei și furnizează circa 5% din producţia totală de cereale a României”.

În anul 2018, Agricost a fost preluată de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite. Al Dahra, un lider remarcabil al sectorului agricol, și-a stabilit ca obiectiv strategic maximizarea randamentelor realizate pe culturi la hectar, optimizarea costurilor de producție și de procesare precum și creșterea suprafeței de teren cultivate, dezvoltarea sistemului de irigatie, a parcului de echipamente agricole precum si a infrastructurii logistice, asumându-și un amplu program de investiții pentru următorii patru ani.

”Suntem hotărâți să continuăm planurile de investiții în domeniul agricol din România deoarece suntem convinși că numai prin implementarea unor investiții în tehnologie și inovare putem crește eficiența, productivitatea, precum și maximiza randamentele producției. Sunt investiții care vor aduce beneficii viitoare pentru fermierii români, vor crea noi locuri de muncă și vor îmbunătăți accesul produselor românești la piețele internaționale, acestea conducând la crearea unei stabilități pe termen lung în zona producției agricole pentru România”, a spus Excelența Sa, Khadim Al Derei, Vicepreședinte și Cofondator al Al Dahra.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza