Links Sitemap Business Linker Sitemap

Accesul la finantare s-a imbunatatit in 2015

1518 afisari
Accesul la finatare s-a imbunatatit considerabil, spun anteprenorii romani, potrivit barometrului realizat an de an de EY Romania. Procentul antreprenorilor care spun ca accesul la finantare s-a imbunatatit in anul 2015 s-a dublat fata de anul 2014. Daca in 2014 el se situa la 16% si in 2015 la 30%, in 2016 a devenit majoritar, cu 62% dintre raspunsuri. Aceasta tendința indica o imbunatatire treptata in ultimii ani a finantarilor afacerilor.
Cei mai multi antreprenori spun ca in urmatoarele 12 luni se vor orienta catre creditele bancare pentru a-si finanta cresterea  afacerilor (40% dintre respondenti). La mare distanta urmeaza surse de finantare precum creditul furnizor (21%) si fondurile europene (17%). Ajutoarele de stat si fondurile de tip private equity sunt vizate de 3% dintre ei, in timp ce bursa de valori si sistemele alternative de tranzactionare se situeaza la 1% dintre raspunsuri.

“Romania se gaseste intr-o fereastra de oportunitate nemaivazuta in ultimii 20 de ani. Avem dobanzile la minime istorice, preturile materiilor prime foarte jos, cererea e in crestere deci este momentul ca antreprenorii sa fie curajosi si sa investeasca! Cred ca o provocare pentru intreprinzatori este increderea in viitor si vedem o imbunatatire a acestui sentiment in ultima perioada” a spus Cristian Sporiș, vicepreședinte pentru Corporate Banking al Raiffeisen Bank.

Barometrul antreprenoriatului romanesc, realizat de EY România in parteneriat cu Raiffeisen Bank, a fost lansat la inceputul lunii mai. Studiul analizează raspunsurile a 350 oameni de afaceri. 45% dintre respondenti conduc afaceri cu venituri de peste 10 milioane euro, in timp ce alti 45% dintre respondenti se regasesc in intervalul 1-10 milioane euro. 10% din companii au o cifră de afaceri mai mică de 1 milion de euro. Barometrul are la baza un chestionar la care antreprenorii au raspuns in perioada 28 martie – 20 aprilie 2016. Studiul integral va fi lansat in urmatoarele luni.

Citeşte mai multe despre: EY Romania, Raiffeisen Bank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza