Links Sitemap Business Linker Sitemap

2723 afisari
Invocând nevoia stringentă de predictibilitate legislativă, Mariana Diaconescu, președinte, ASIROM Vienna Insurance Group, își păstrează totuși optimismul în privința tendințelor de pe piața asigurărilor. Într-un interviu acordat “Business Arena”, Mariana Diaconescu a subliniat, printre altele, și faptul că, pentru crearea unor premise favorabile de creștere, asigurătorii trebuie să se implice și în campanii de educare a populației în privința riscurilor.
 
V-ați alăturat Asirom în anul 2005, ca vicepreședinte, iar din 2011 ocupați funcția de  președinte al directoratului companiei de asigurări.

Care au fost principalele probleme pe care le-ați avut de înfruntat în această perioadă în ceea ce privește relația Asirom – clienți?
Principala relație pe care o construiesc cei doi - asigurat și asigurător - este de încredere reciprocă. Asigurătorul oferă polița pentru cazurile de risc, care s-ar putea produce în viața unui asigurat, iar acesta trebuie să aibă încredere că asigurătorul îi va acoperi pierderile în momentul în care riscul se produce. Firește, și asigurătorul trebuie să creadă că asiguratul nu-l va înșela și nu va aduce dovezi neconforme cu realitatea atunci când s-a produs riscul. Pentru compania noastră, relația asigurător-client este pe primul loc.  ASIROM a trecut la o vânzare consultativă și pune interesele clienților săi pe primul loc. Evident că ne confruntăm și cu provocări ca urmare a crizei econo­mice și că luptăm de două ori mai mult pentru încre­derea clienților noștri. Dar acest lucru nu face decât să ne ambiționeze și să ne motiveze.

Sunteți cunoscută ca un manager de excepție. Cum rezistă o femeie în funcții de top în lumea financiară?
Pentru a răspunde la întrebarea dumneavoastră, aș vrea să fac remarca potrivit căreia nu există diferențe de gen între managerii unor companii, sunt manageri și atâta tot. Nu aș putea spune că există o calitate deosebită pe care trebuie să o posede o femeie pentru a accede în vârful unei companii de dimensiune medie sau mare; important este să ai calități de manager.

Cum ați reușit să faceți trecerea de la sistemul bancar la sistemul de asigurări? Pentru un novice, diferența poate părea uriașă.
Îmi place să spun că între sistemul bancar și sistemul asigurărilor există o foarte mare asemănare, sunt surori, dar nu sunt gemene. În plus, trecerea nu a fost foarte complicată pentru că pe vremea când am condus instituția numită Eximbank, aceasta era atât bancă, cât și instituție de asigurări a creditelor de export.

To read the full version, see the print edition of Business Arena.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza