Links Sitemap Business Linker Sitemap

8079 afisari
Fondului Proprietatea (FP), care au crescut cu 2,46%, atingând un nou maxim după prima şedinţă de la listare, după ce administratorul FP a anunţat că programul de răscumpărare ar putea începe în câteva zile.
Acţiunile Fondului au început să crească semnificativ încă de joi dimineaţă, după anunţul de miercuri seară privind planul de răscumpărare. Titlurile au închis sesiunea de joi în urcare cu 1,72% şi au depăşit nivelul de la închiderea primei şedinţe la BVB, din 25 ianuarie 2011, informează Mediafax.

Preţul maxim istoric atins de aceste titluri la Bursă a fost în ziua listării, când unele transferuri au fost realizate la 0,675 lei/acţiune.
Acţiunile FP sau schimbat si la un preţ de 0,667 lei, cu 2,46% peste nivelul de joi. Lichiditatea era de 2,3 milioane lei.
În primele 20 de minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în stagnare, iar indicele BET-NG a scăzut cu 0,27%. Indicele BET-NG reflectă evoluţia titlurilor companiilor din sectorul energetic.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), s-a plasat cu 0,44% peste nivelul de joi.
Indicele extins BET-XT fluctua aproape de nivelul de joi, în timp ce indicele extins BET-BK cobora cu 0,11%. Indicele BET-XT include cele mai lichide 25 de acţiuni româneşti, iar BET-BK reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, printre care şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Investitorii au realizat tranzacţii cu acţiuni de 2,5 milioane lei, din care 92% reprezentau schimburile cu titlurile FP.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza