Links Sitemap Business Linker Sitemap

3693 afisari
Instrumentele de acţiune ale băncilor centrale sunt limitate, iar acestea nu pot sta într-un turn de fildeş, ci trebuie să colaboreze cu celelalte instituţii ale statului, este de părere Mugur Isărescu.

“În lume, însă mai puţin în România, se vorbeşte despre o putere prea mare pe care o au băncile centrale. Acestea sunt numite politic în unele ţări de Guvern sau Parlament. Însă instrumentele lor de acţiune sunt limitate şi de aceea trebuie să colaboreze cu celelalte instituţii ale statului. Ca guvernator, rebuie să accepţi că acele limite există şi că nu poţi sta într-un turn de fildeş“, a spus Isărescu. Guvernatorul BNR a fot prezent astăzi la sediul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) pentru a sărbători cei 100 de ani de la înfiinţarea insituţiei de învăţământ.
Aceasta este prima conferinţă din cadrul ciclului de evenimente organizate de ASE în cadrul cărora specialişti din economie vor fi invitaţi în faţa studenţilor pentru a discuta despre problemele economice cu care se confruntă România în prezent. 

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza