Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank lanseaza Creditul BIO pentru fermierii preocupati de agricultura sustenabila

583 afisari
Raiffeisen Bank lanseaza Creditul BIO pentru fermierii care lucreaza suprafete certificate sau aflate in curs de conversie ecologica, credit cu o dobanda redusa fata de cea standard, cu sume mai mari acordate pe hectar si o perioada de rambursare extinsa. Certificarea ce atesta cultivarea de suprafete ecologice sau aflate in curs de conversie ecologica este singurul document solicitat pentru a beneficia de facilitatile oferite de acest tip de finantare.
“Este primul produs de creditare IMM Raiffeisen Bank menit sa incurajeze, sa sustina si sa creasca agricultura sustenabila pe toti cei 3 piloni: profitabilitate economica, respectarea mediului inconjurator si responsabilitate sociala. Ne-am dorit mult sa avem un astfel de produs de finantare pentru fermierii care fac agricultura ecologica si sa ii sustinem pe acest drum a declarat Raluca Nicolescu, Director Executiv IMM, Raiffeisen Bank. 

Agricultura ecologica este intr-o ascensiune rapida, ca rezultat direct al cresterii interesului consumatorilor fata de produsele bio. Cererea globala de produse organice continua sa creasca ceea ce demonstreaza ca va urma o perioada in care tot mai multe produse provenite din agricultura ecologica vor cuceri rafturile magazinelor. Vestea buna este ca aceasta crestere a agriculturii organice implica conceptul de dezvoltare sustenabila, singura modalitate prin care putem gasi solutii pentru aspectele de mediu care impun rezolvare urgenta.

La sfarsitul primei jumatati a acestui an, soldul creditelor nete acordate IMM-urilor de Raiffeisen Bank a crescut cu 21% fata de T2 2020. Banca ofera solutii de finantare, atat din surse proprii, cat si prin utilizarea programelor dedicate de garantare, cum este IMM Invest, dar si extensii ale programelor Fondului European de Investitii (FEI). Agricultura e un domeniu pe care banca il sustine cu finantari consistente.
Cu peste 20 de ani de activitate pe piata din Romania, Raiffeisen Bank este una dintre bancile aflate in top 5, cu un portofoliu de peste 2,2 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, peste 300 de agentii in toata tara, aproximativ 700 de ATM-uri, 400 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 24.400 de POS-uri.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza