Links Sitemap Business Linker Sitemap

Program de formare oferit gratuit fermierilor, dedicat agriculturii integrate durabile

533 afisari
În luna iunie 2021 vor începe cursurile programului GreenFields Academy, pe parcursul căruia fermierii români vor învață să aplice în propriile ferme practici ale agriculturii integrate durabile și regenerative. Scopul programului este de a contribui la protejarea mediului, prin conservarea resurselor și a biodiversității, ajutând totodată fermierii români să se adapteze la noile cerințe ale Green Deal, prin menținerea nivelului profitabilitate al fermelor lor. GreenFields Academy va include o grupa de 15-20 de fermieri selectați din toate zonele României, care pentru 8 luni de zile vor participa gratuit la cursul de formare.
Programul este realizat la inițiativa companiilor Syngenta, Microsoft, Horsch, Raiffeisen Bank, RWA Agro, Patrick Valmary Consult și AMAZAG, cu sprijinul Asociației Producătorilor de Porumb din România și a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Înscrierile în program au loc în perioada 24 mai – 9 iunie. Fermierii care doresc să se înscrie o pot face direct pe site-ul programului (www.greenfields.ro), unde pot consulta detaliile de desfășurare și criteriile de eligibilitate.

 
Sustenabilitatea devine un concept din ce în ce mai important în viețile noastre. Este minunat faptul că putem organiza un astfel de program în România, prin cumularea de expertize diverse, puse laolaltă de companii de top din industrie. Peste 74% dintre fermierii români își doresc să facă trecerea către un sistem de exploatare agricolă mai prietenoasă cu mediul, însă, din păcate, nu toți sunt pregătiți pentru asta. Prin acest program avem șansa de a contribui la viitorul agriculturii românești, asigurându-ne că și copiii noștri vor avea acces la hrană de calitate, produsă sustenabil”, a declarat Laurențiu Asimionesei, reprezentant al companiei AMAZAG, compania fondatoare a programului GreenFields Academy. 

Curricula cursului constă într-un mix de predare online și reuniuni tehnice în câmp, realizat sub coordonarea expertului în agricultură integrată durabilă, Patrick Valmary. În plus, fiecare dintre entitățile organizatoare vor aduce propriii specialiști pentru a împărtăși fermierilor cunoașterea legată de tehnologiile de ultima generație ale acestor practici agricole. 

Fermierii participanți vor învață și vor aplică metode ale tehnologiilor minimum-tillage, no-till, strip-till, vertical-till, tehnică de cultivare simplificată, agricultură conservativă și agricultură circulară, culturi verzi și covoare vegetale, agro-împăduriri, sechestrarea carbonului în sol, metanizare, agricultură digitală și agricultură de precizie. 

În calitate de membru responsabil al comunității, susținerea inițiativelor care contribuie la o dezvoltare sustenabilă a agriculturii românești este parte din angajamentul nostru. Programul Greenfileds Academy oferă cunoștințe și sprijin tehnic pentru a facilita tranziția de la agricultură convențională la agricultură durabilă, în condiții de productivitate și profitabilitate ridicată. Alături de partenerii noști vom urmări și măsură eficientă practicilor prezentate în curs la fermele participanților sau pe câmp. Suntem încrezători că acest parteneriat va avea că rezultat crearea unui grup de fermieri care vor avea intrumentele și informațiile necesare pentru a crea valoare economică, de mediu și socială, care poate fi transmisă și generațiilor următoare”, a declarat Raluca Nicolescu, director aria IMM la Raiffesen Bank.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza