Links Sitemap Business Linker Sitemap

ŠKODA AUTO: compania din Republica Cehă are un nou Președinte al Consiliului de Administrație

618 afisari
Thomas Schäfer preia funcția de Președinte al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO a.s. Thomas Schäfer a fost numit cu efect imediat în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO. El preia funcția de la Bernhard Maier, care a ocupat poziția aceasta timp de cinci ani.

În 03 august 2020, Thomas Schäfer a fost numit în poziția de Președinte al Consiliului de Administrație al ŠKODA AUTO. Inginerul mecanic și-a început cariera în industria auto în 1991, la Daimler AG. De atunci el a ocupat diferite funcții de management în producție și managementul calității, în Germania, SUA și Africa de Sud. Între 2002 și 2005, el a fost membru fondator al DaimlerChrysler Malaysia, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație, responsabil pentru Tehnologie, funcție din care a extins și restructurat vânzările, producția și baza de furnizori ai companiei.

La Daimler AG Germania, Schäfer a fost responsabil între 2005 și 2012 pentru livrările de automobile, pentru centrele pentru clienți și xKD pe piețele în creștere. Alături de înființarea de noi unități de producție, el a mai fost responsabil și pentru planificare și strategie, precum și pentru logistica internațională a tuturor unităților din străinătate. În 2011, printre sarcinile sale principale s-au numărat managementul proiectului de construcție al unității Mercedes Benz în China, în colaborare cu BAIC. În mai 2012, Schäfer s-a mutat la Volkswagen AG, unde inițial a condus Producția Internațională a Grupului și a fost responsabil pentru proiectele xKD și negocierile pentru noile unități de producție. Începând cu 2015, el a fost Președintele și Directorul General al Volkswagen Group
Africa de Sud, responsabil pentru dezvoltarea mărcilor Grupului în regiunea Africa Subsahariană.
Astfel, timp de 5 ani el a încurajat în permanență expansiunea rețelei de vânzări, a crescut profitabilitatea dealership-urilor și a adus mărcile Grupului Volkswagen, Audi și Volkswagen Autovehicule Comerciale la cota de piață-record actuală, de 23,5%. Sub conducerea lui Thomas Schäfer, Grupul Volkswagen și-a dezvoltat și
consolidat semnificativ poziția în Africa Subsahariană. O contribuție semnificativă în acest sens poate fi atribuită, de asemenea, construirii noilor unități de producție și dezvoltării noilor concepte de mobilitate pentru Kenia, Nigeria, Rwanda și Ghana.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza