Links Sitemap Business Linker Sitemap

Women mean business

Pe lângă cele trei cerințe obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească o bancă, în concordanță cu reglementările Băncii Naționale a României: calitatea acționariatului, calitatea managementului și nivelul fondurilor proprii, cel mai important "capital" al unei băncii nu este de natură pecuniară, materială, așa cum s-ar crede,
JTI continuă extinderea mizând  pe un mediu de afaceri stabil

JTI continuă extinderea mizând pe un mediu de afaceri stabil

În urma unor investiții de peste 100 de milioane de euro, Japan Tobacco International (JTI) are în România una dintre cele mai apreciate unități de producție JTI din întreaga lume, percepută în prezent ca un centru de excelență atât pentru calitatea în execuție, cât și pentru eficiența costurilor. În acest context, compania continuă să se extindă, urmând să își mărească forța de vânzări cu încă 50 de persoane, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs și Comunicare, JTI Romania și Moldova, în cadrul unui interviu acordat "Business Arena". Subliniind importanța economică a industriei tutunului pentru România, Gilda Lazăr a menționat că principalii trei producători de țigarete din România au contribuit la bugetul general consolidat al statului cu aproximativ 2,75 miliarde de euro în 2011, această sumă reprezentând accize și TVA. Astfel, pentru o dezvoltare normală a afacerilor pe acest segment, reprezentanta JTI a indicat că este nevoie de un mediu de afaceri stabil și predictibil, iar contrabanda ar trebui să scadă în jurul nivelului european de 10% din totalul pitei.
Complexul Educational Lauder-Reut se bazeaza pe oferta educationala solida

Complexul Educational Lauder-Reut se bazeaza pe oferta educationala solida

Acceptând provocarea de a se implica in crearea unei gradinite si a unei scoli in România in 1997, Tova Ben Nun-Cherbis, presedinte al Ronald S. Lauder Foundation România, priveste in prezent cu mândrie la ceea ce s-a realizat in toti acesti ani, în cei 15 ani de existent sub tutela Fundatiei R.S. Lauder, Complexul Educational Lauder-Reut, care gazduieste în prezent peste 300 de elevi, într-o gradinit si un liceu bilingv cu clasele I-XII, a atins performante deosebite. Pe lânga promovabilitatea de 100% la examenul de bacalaureat si procentajul impresionant de elevi olimpici la disciplinele din trunchiul comun, Lauder-Reut mai are un punct forte reprezentat de oferta sa extracurricular. La inceput de nou an scolar, Tova Ben Nun-Cherbis a vorbit despre experienta sa in domeniul educational din România intr-un interviu acordat "Business Arena".
Investitie din pasiune

Investitie din pasiune

Dupa ani in care si-a dedicat timpul si energia profesiei medicale si dezvoltarii clinicii oftalmologice, dr Ozana Moraru a decis sa investeasca si in pasiunea sa pentru pentru cai si echitatie. Situat la 17 km de Bucuresti, în comuna Snagov, sat Tâncabesti, clubul Equestria a fost înfiintat anul trecut printr-o investitie initiala de aproximativ 3,5 milioane de euro. "Ideea lansarii clubului a pornit din necesitatea de a avea un loc frumos si civilizat în care sa-mi cresc cei câtiva cai pe care îi detineam ca sportiv amator. În toate cluburile a caror clienta am fost, conditiile pentru cai si sportivi erau cu totul improprii", a declarat Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria.
Criza economica. Efecte si concluzii

Criza economica. Efecte si concluzii

Maria Grapini este unul dintre putinii oameni formatori de opinie care s-au impus ca lideri in lumea afacerilor din Romania, atat cea a barbatilor, dar cu precadere in cea a femeilor. Despre politici economice, criza, efecte si concluzii ne vorbeste intr-un interviu acordat revistei "Business Arena". Cum apreciati ca va evolua economia romaneasca in 2011 si care considerati ca vor fi motoarele iesirii din recesiune?
Afaceri cu traditie

Afaceri cu traditie

Lumea oamenilor de afaceri din Romania ultimilor 20 de ani a fost reconstruita fara multe cunostinte, iar de sfaturile "batranilor" nu beneficiau decat cei mai norocosi. Asadar despre afaceri cu traditie nu prea putem vorbi. Totusi, exista cateva cazuri care ne fac mandri, cum este cel al familiei Cristescu, detinatoare a grupului Cris, o afacere de 10 milioane de euro in 2009 si cu asteptari egale in 2010.
Camelia Sucu femeie, antreprenor, lider

Camelia Sucu femeie, antreprenor, lider

Camelia Sucu este femeia cu o fire care navaleste plina de optimism in lumea afacerilor Bucurestiului postdecembrist si care a stiut ca munca sustinuta este calea cea dreapta. Dupa mai bine de 20 de ani in bransa, ea este considerata una dintre cele mai influente femei de afaceri din Romania. Intre timp, desi o doamna cu mana de fier, ea nu a uitat ca este femeie, iar cea mai mare dorinta a sa este sa daruiasca si sa poata lasa ceva in urma.
Cum se cucereste Cannes-ul?

Cum se cucereste Cannes-ul?

Sabina Hesse este cea care a generat inspirata idee a campaniei "Contemporary Beauty Ideal" realizata de Ogilvy Frankfurt unde era Junior Art Director pentru ANAD (National Association of Anorexia Nervosa and Eating Disorders). Proiectul initiat de Sabina infatiseaza, in rama stylistica a unor capodopere ale picturii universale, siluete scheletice in locul nudurilor cu rotunjimi generoase, subliniind prin aceasta metafora vizuala cat de distorsionat este idealul de frumusete al zilelor noastre. Picturile femeilor anorexice au fost semnate de Remus Grecu, un alt roman expatriat, care isi imparte viata profesionala intre Londra si Stockholm.
Femininul marca MasterCard

Femininul marca MasterCard

Eleganta, rafinamentul, tactul si spontaneitatea sunt calitatile care ies cel mai bine in evidenta intr-o discutie cu Denisa Mateescu, General Manager România si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe. Aceasta a intrat in lumea cardurilor in urma cu aproape 10 ani si in prezent conduce cu succes afacerile MasterCard in regiune.
Omul care aduce schimbarea

Omul care aduce schimbarea

A fost numita in functie pentru a aduce schimbarea si a reusit. Afacerile Omnicom Media Group in România se dezvolta in alt ritm de cand Carmen Tanasie a preluat conducerea afacerilor. Castigarea contului de media Vodafone, Dacia - Renault - Nissan & Infiniti, cresterea cotei de piata de la 2,7% la 4,2% în 2007 sunt doar câteva dintre realizarile cu care Carmen Tanasie, CEO, Omnicom Media Group Romania, se poate mandri. La preluarea conducerii Omnicom Media Group, Carmen Tanasie trebuia sa faca fata la doua provocari: lansarea grupului in si relansarea OMD, agentie prin care compania Omnicom era prezenta in inca din 2000.

Cariera de 5 stele

Noul director general al Howard Johnson Grand Plaza, Sonia Nastase, vorbeste despre industria ospitalitatii ca despre una dintre pasiunile sale cele mai constante. Este o pasiune pe care a transformat-o in cariera si careia i-a dedicat cel mai mult timp in ultimii 12 ani.

Turismul: cariera si pasiune

Economist de profesie, dar pasionata de calatorii, drumetii montane, rafting si lectura, Georgeta Grecu ocupa functia de Resident Manager al hotelului Starlight Suiten din februarie 2009. Cu peste 15 ani de experienta in domeniul ospitalitatii, aceasta si-a consolidat cariera detinand anterior functii precum cea de Senior Sales & Marketing Manager in cadrul hotelului Sofitel (in present Pullman), cu responsabilitati in zona de organizare evenimente si banqueting, si responsabil vanzari si logistica la Centrul de Conferinte World Trade Center Bucuresti.

Holding the voucher for success

Challenges are the name of the game for Elena Pap. Holding the reins of voucher firm Cheque Dejeuner Romania since 2005, she is now fully committed to consolidating the company’s client portfolio and improving its services. “We will continue to promote our holiday vouchers because we believe this product can boost the quality of services in tourism, while investments in that sector will trigger the development of related sectors such as infrastructure, construction, transport and food production,” Elena Pap told Business Arena.