Links Sitemap Business Linker Sitemap

Volvo XC60 este cea mai sigură mașină a anului 2017 conform testărilor Euro NCAP

1239 afisari
Modelul XC60 al Volvo Cars a fost numit cel mai performant off-roader de mari dimensiuni și mașina cu cele mai bune performanțe generale în 2017 în cadrul celebrelor premii pentru siguranță Euro NCAP 2017 la secțiunea "Cel mai bun în clasă".
XC60 a înregistrat un scor aproape perfect, cu 98% la categoria ”Adult Occupant” și în clasa mașinilor mari off-road a dovedit un avantaj clar la categoria ”Safety Assist” cu un scor de 95% - cu 20% mai mult decât cel mai apropiat competitor din clasă, întărind poziția Volvo Cars ca lider în siguranța auto.

”Noul XC60 este una dintre cele mai sigure mașini Volvo construite vreodată”, a spus Malin Ekholm, Vice Președinte al Volvo Cars Safety Centre. ”E dotat cu noi tehnologii concepute pentru a oferi asistență șoferilor, pentru a proteja pasagerii și alți participanți la trafic, cum ar fi pietonii și bicicliștii, plus pentru a reduce riscurile de coliziune. Suntem mândri că angajamentul nostru privind crearea de noi funcționalități inovatoare a fost recunoscut cu un nou premiu ‘Cel mai bun în clasă’ pentru Volvo Cars în cadrul Euro NCAP.”

Cu premiul Euro NCAP câștigat, modelul XC60 calcă pe urmele lui XC90, care în 2015 a fost numit cel mai performant off-roader de mari dimensiuni și mașina cu cele mai bune performanțe generale în acel an. Volvo V40 este un alt câștigător al edițiilor anterioare Euro NCAP, în clasa ”Small Family”. 

Viziunea noastră e ca, până în 2020, nimeni să nu moară sau să fie grav rănit la bordul unei noi mașini Volvo”, a spus Malin Ekholm. ”Realizările modelului XC60 sunt exemple ale angajamentului nostru privind dezvoltarea celor mai avansate sisteme de siguranță și suport în drumul nostru în împlinirea viziunii 2020.

XC60 se alătură modelelor S90 și V90 în scrierea istoriei pentru Volvo Cars ca prin producător auto care deține top trei mașini în cadrul testelor Autonomous Emergency Braking (AEB) al Euro NCAP - AEB City, AEB Inter-Urban și AEB Pedestrian. Cele trei mașini Volvo sunt singurele automobile care au obținut scoruri perfecte la toate cele trei categorii AEB. 

S90 și V90 au avut punctaj mare la Euro NCAP 2017 la categoria ”Cel mai bun în clasă”, atingând 95% în categoria ”Adult Occupant” și 93% în categoria ”Safety Assist”.

Premiul Euro NCAP vine imediat după ce XC60 a fost numit Mașina Anului 2017-18 în Japonia. XC60 a câștigat și premiul UK’s 2017 Car Tech pentru ”Cea mai sigură mașină”, ”Cea mai bună tehnologie pentru siguranță” și ”Cea mai bună navigație prin satelit”. De asemenea, a fost ales SUV-ul premium al anului în cadrul premiilor UK’s Professional Driver 2017 Car of the Year. Volvo XC60 a fost ales unul dintre cei trei finaliști pentru premiile North American Utility of the Year - 2018, iar câștigătorul va fi anunțat în 15 ianuarie 2018.

Premiile Euro NCAP
În fiecare an, Euro NCAP alege cea mai bună mașină din diferite clase pentru a indica automobilele care au avut performanțe mai bune decât competitorii săi lansați în același an, folosind un sistem de punctare pentru o comparație cu acuratețe în fiecare clasă privind patru arii de evaluare: ocupant adult, ocupant copil, asistență pietonală și siguranță.

 
Citeşte mai multe despre: Volvo

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza