Links Sitemap Business Linker Sitemap

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,6% în primele şase luni din 2018

340 afisari
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele şase luni din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 0,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,1%, informează marţi Institutul Naţional de Statistică (INS). Scăderea ca serie brută a fost reflectată la lucrările de construcţii noi (-3,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-1%). Creştere a fost consemnată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+13%).
Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 27%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti (+13,3%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,1%).
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 1,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 1,5%. Scădere a fost la lucrările de construcţii noi cu 0,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,9%, respectiv cu 8%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 24,8%.

În iunie 2018, comparativ cu mai 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 14,6%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 26,5%, lucrările de reparaţii capitale cu 11,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 11,3%. Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale cu 23,1%, construcţiile inginereşti cu 14,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 10,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 0,8%, scădere reflectată la lucrările de construcţiile noi cu 2,6%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,4%. Lucrările de reparaţii capitale au rămas la acelaşi nivel.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 3,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3%. Creştere a fost la clădirile rezidenţiale cu 2,5%.

De asemenea, datele INS arată că în iunie 2018, comparativ cu iunie 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a crescut pe total cu 0,9%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 22,3%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 12,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii la construcţiile inginereşti a crescut cu 15,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 9,8%. Scădere a fost la clădirile rezidenţiale cu 32,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,0% creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 25,9%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 10,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,3%.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza