Links Sitemap Business Linker Sitemap

Volumul afacerilor din comerţul cu autovehicule a înregistrat o creştere cu 10,7%, în 2017 fata de 2016

154 afisari
Volumul cifrei de afaceri în comerţul cu autovehicule s-a majorat, în 2017, cu 11,1% faţă de anul precedent, în special ca urmare a rezultatelor înregistrate în comercializarea de motociclete, piese şi accesorii aferente, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
Majorarea cifrei de afaceri a fost determinată, anul trecut, de creşterea afacerilor în comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,6%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+22,9%), comerţul cu autovehicule (+10,4%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,3%).

Potrivit sursei citate, în acelaşi timp, în luna decembrie din anul anterior, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, a consemnat un salt de 7,1%, datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+42,7%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+9,2%), comerţul cu autovehicule (+8,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,2%).

De asemenea, volumul afacerilor din comerţul cu autovehicule a înregistrat o creştere cu 10,7%, ca serie ajustată, faţă de luna decembrie 2016.

La nivel comparativ decembrie - noiembrie 2017, statistica oficială arată că volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, a scăzut cu 6%. Diminuări ale activităţilor apar la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-17%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-16,8%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-6,1 %). Pe de altă parte, comerţul cu autovehicule a crescut, în decembrie 2017 faţă de noiembrie, acelaşi an, cu 0,2%.

Ca serie ajustată, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule s-a majorat, cu 2,4%, în intervalul de referinţă analizat.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.