Links Sitemap Business Linker Sitemap

Valoarea de piață a companiilor românești listate la BVB a depășit 20 miliarde euro

204 afisari
"Valoarea companiilor românești listate la Bursa de Valori București a crescut cu aproape 8 miliarde de euro în doar patru ani", a declarat președintele BVB, Lucian Anghel. Valoarea companiilor românești listate pe piața locală de capital a crescut de la 12,3 miliarde de euro la 31 iulie 2013, la peste 20,2 miliarde de euro la 31 iulie anul acesta, ceea ce a corespuns unei creșteri a capitalizării de peste 64 de procente.
Conform BVB, companiile românești și străine listate la BVB la finalul lunii iulie din anul 2013 aveau o capitalizare cumulată de 23,2 miliarde de euro. De atunci și până la 31 iulie 2017, capitalizarea lor totală a urcat cu 53%, până la 35,5 miliarde de euro.
"Pe măsură ce piața locală de capital face pași spre promovarea la statutul de Piață Emergentă, accesul la fluxuri mai mari de capital va crește. Odată obținută această promovare, România va avea acces la o dimensiune a fondurilor de peste 20 de ori mai mari decât în prezent", menționează sursa citată.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.