Links Sitemap Business Linker Sitemap

Una din trei societăţi IMM este neprofitabilă, 45% dintre aceste societăţi au capitaluri proprii negative, iar 82% au un grad de îndatorare maxim

370 afisari
Una din trei întreprinderi mici şi mijlocii din România este neprofitabilă, în condiţiile în care, din cele circa 700.000 de societăţi înregistrate la Registrul Comerţului, 99,82% sunt IMM-uri, a declarat vicepreşedintele CEC Bank, Mirela Iovu.
"Una din trei societăţi IMM este neprofitabilă. De asemenea, 45% dintre aceste societăţi au capitaluri proprii negative, iar 82% au un grad de îndatorare maxim. Toate acestea reprezintă nişte probleme structurale pe care nu doar sistemul bancar trebuie să le rezolve, ci este necesară o conlucrare la nivel naţional. Dintre cele aproape 700.000 de societăţi înregistrate la Registrul Comerţului, 99,82% sunt IMM-uri. Acolo pulsează sângele economiei", a spus Iovu.

Potrivit acesteia, mai mult de jumătate dintre societăţi sunt nebancabile.

"Dacă una din trei este neprofitabilă, vorbim de faptul că mai mult de jumătate dintre societăţi sunt nebancabile. Sistemul bancar are suficientă lichiditate care ar trebui să fie pusă la treabă. IMM-urile se confruntă şi cu problemele de garantare. La CEC Bank credem că o să vină primăvara şi pentru aceste societăţi. Dacă din cele neprofitabile mai reuşim să scoatem una din zona asta de neprofitabilitate, cred că ne vom atinge obiectivul", a arătat oficialul CEC Bank, într-o conferinţă organizată de România Durabilă.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza