Links Sitemap Business Linker Sitemap

TypingDNA merge în faza a doua a acceleratorului de start-up-uri hub:raum susţinut de Deutsche Telekom

806 afisari
Start-up-ul românesc Typingdna, care a creat o soluţie de securitate online bazată pe modul în care tastează utilizatorii, este unul dintre cele patru proiecte selectate de Deutsche Telekom pentru cea de-a doua fază a programului de accelerare hub:raum Cracovia-WARP.
Aceste start-up-uri din România, Polonia, Ucraina, Croaţia, Muntenegru, Portugalia, Danemarca şi Grecia au participat la sesiuni de discuţii şi mentorat, coordonate de experţi de la Telekom şi mentori internaţionali, concentrându-se asupra celor mai bune abordări pentru vânzări, cooperarea cu mari corporaţii, abilităţi de prezentare şi ofertare, finanţare, modele de business sau marketing.
În ultima zi, echipele şi-au prezentat ideile în faţa investitorilor, managerilor Deutsche Telekom, respectiv a  mentorilor cu care au lucrat întreaga săptămână. Juriul a ales patru start-up-uri care-şi vor dezvolta în continuare ideile, în următoarele două săptămâni. Unul dintre proiectele selectate este cel dezvoltat de românii de la Typing DNA, o soluţie de securitate online bazată pe modul în care tastează utilizatorii. 
   
"Se poate vedea încă o dată că mentorii au crescut mult valoarea start-up-urilor. Ei au ajutat echipele să-şi dezvolte ideile şi le-au direcţionat pe calea cea bună. În cursul săptămânii de muncă intensă cu mentorii din toată lumea, participanţii la program şi-au dezvolat puternic ideile, şi-au sistematizat şi concentrat activităţile şi îmbunătăţit abilităţile de a conduce un business. Datorită lor, toate echipele care au luat parte la programul hub:raum WARP se pot considera câştigătoare – toată lumea a făcut progrese semnificative. Patru start-up-uri selectate îşi vor dezvolta mai departe ideile, în cadrul stadiului Fast Track, cu sprijin financiar şi mentorat din partea hub: raum Cracovia. Obiectivul suprem al acestei faze pentru echipe este dezvoltarea unei direcţii comune cu reprezentanţii Deutsche Telekom – datorită acestora tinerele companii pot ajunge la parteneri globali şi pot avea acces la milioane de clienţi”, subliniază Jakub Probola, liderul hub:raum Cracovia.

Ediţia din acest an a WARP hub:raum Cracovia a adunat peste 50 de mentori internaţionali, care au consiliat tinerele companii. Printe aceşti experţi s-au numărat Jonathan MacDonald – antreprenor şi o autoritate în lumea start-up-urilor,  Paul Papadimitriou – expert în revoluţia digitală continuă şi impactul acesteia în business, precum şi reprezentanţi ai operatorilor locali Deutsche Telekom.

Cele patru finaliste selectate pentru faza Fast Track a programului hub:raum WARP sunt:
­    Typingdna – soluţie de securitate online bazată pe modul în care tastează utilizatorii (biometria tiparului de tastare)
­    Linguoo – asculţi cele mai bune articole din web în timp ce mergi pe jos, alergi sau călătoreşti. Articolele de care-ţi place, cele mai noi piese şi noi descoperiri numai pentru tine.
­    Vyoocam – Vyoocam este o cameră atașabilă uşor de folosit pentru filmări şi live streaming prin metoda „point-of-view”. Poate fi ataşată de orice tip de ochelari.
­    Winks – te conectezi cu cei pe care-i vezi! Poţi vizualiza profilele de Facebook, Instagram şi Snapchat ale celor din jurul tău.

Alte două proiecte au mai fost invitate să discute despre posibila cooperare cu Deutsche Telekom şi participarea la ale programe hub:raum: BeeAndMe din Muntenegru şi Dreamz VR din Polonia.

WARP hub:raum Cracovia este unul dintre cele mai mari programe de accelerare a start-up-uilor din regiunea ECE. În cele cinci ediţii anterioare, centrul de inovaţie a jurizat peste 3.000 de proiecte şi a pregătit 58 de start-up-uri din 18 ţări. Echipele au câştigat la aceste ateliere cunoştinţele necesare pentru a reuşi în lumea afacerilor.

"Ne bucurăm de performanța celor de la TypingDNA, care confirmă încă o dată că România este în regiune o sursă puternică de creativitate şi inovație mai ales că ideea lor a apărut într-un context în care soluțiile axate pe securitatea datelor sunt vitale atât pentru business-uri, cât și pentru utilizatorii finali. Soluția celor de la TypingDNA oferă un nou nivel de securitate utilizatorilor de servicii online pe PC-uri sau telefoane inteligente, aceasta având o aplicabilitate largă. Telekom participă activ la provocările și dinamica comunității de startup-uri din România, sprijină inovaţia şi susţine companiile de toate dimensiunile, pentru că această combinaţie oferă premisele unui câștig de ambele părți: clienți, monetizare respectiv noi linii de business”, a declarat Alina Cazacu, Manager E-Activities Non-Core Business Telekom Romania.

În 2015, DeviceHub.net, un start-up românesc care oferă servicii în cloud pentru comunicarea Internet of Things communication, a primit o finanţare de 80.000 de euro de la hub:raum Cracovia pentru a-şi dezvolta proiectul, sprijin de la mentorii programului, precum şi acces la o piaţă de 150 de milioane de clienţi ai Deutsche Telekom din toată Europa. DeviceHub.net a câştigat cea de-a treia ediţie a acceleratorului turbo WARP în decembrie 2014. DeviceHub.net a fost al doilea start-up românesc care a primit finanţare din partea Deutsche Telekom, după OmniPaste, în 2014.
Citeşte mai multe despre: TypingDNA, Deutsche Telekom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza