Links Sitemap Business Linker Sitemap

Tesla 'Made in Europe': Se construieste prima fabrică Tesla în apropiere de Berlin

215 afisari
Producătorul american de automobile electrice Tesla a convenit achiziţia unui teren de 300 de hectare în apropierea Berlinului, pentru un preţ preliminar de 40,91 de milioane de euro, tranzacţie prin care se apropie de deschiderea primei sale fabrici europene, transmite Reuters.
Tesla a anunţat în luna noiembrie planul de a construi o fabrică uriaşă în Germania, la Gruenheide, în landul german Brandenburg, care îi va conferi eticheta de "Made in Germany", într-o perioadă în care companiile concurente pregătesc modele electrice proprii.
Board-ul Tesla a aprobat acordul de achiziţie cu landul Brandenburg, pentru terenul de 300 de hectare, a anunţat purtătorul de cuvânt al landului Brandenburg, Florian Engels, într-un comunicat. Comisia pentru Finanţe a Parlamentului landului a aprobat deja vânzarea, pe 9 ianuarie.

Un purtător de cuvânt al Tesla a confirmat tranzacţia.

Acordul prevede un preţ preliminar al proprietăţii de 40,91 de milioane de euro, care poate fi modificat dacă va fi stabilit un alt preţ prin intermediul unei evaluări externe, a spus Engels.
Proprietatea se află într-o zonă industrială şi este controlată pentru existenţa unor arme din Al Doilea Război Mondial, fiind probabil să fie bombe neexplodate în pământ.

Politicienii, sindicatele şi grupurile industriale au salutat proiectul Tesla, care va crea până la 7.000 de locuri de muncă în Brandenburg.S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza