Links Sitemap Business Linker Sitemap

Teodorovici: Moneda nationala îsi va reveni pâna la finalul anului

230 afisari
Moneda nationala îsi va reveni pâna la finalul anului, ajungând aproape de nivelul pe care este construit bugetul pe acest an, respectiv de 4,55 lei/euro, reiese din declaratiile ministrului propus al Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici.
"Momentan (leul este la un nivel mai mic decât cel din constructia bugetului pe 2018, n.r.), lucrurile se vor schimba în bine si pâna la final de an o sa... Am spus ca îsi revine fata de cel de astazi. Eu sper ca pe final de an sa fie exact pe nivelul la care e construit bugetul pe 2018", a spus Teodorovici.

El a precizat ca indicatorii pe care este construit bugetul sunt realisti.
"Am avut o discutie cu colegii din Banca Nationala si per total vor fi cei pe baza carora s-a facut bugetul", a spus ministrul propus al Finantelor.

Bugetul de stat pentru 2018 este construit pe o crestere economica de 5,5%, un curs mediu de 4,55 de lei pe euro si un câstig mediu salarial lunar de 2.614 lei. Deficitul bugetar cash este estimat la 2,97% din PIB, în timp ce deficitul ESA este 2,96% din PIB.

Veniturile bugetare proiectate pentru 2018 sunt estimate la 287,5 miliarde lei, respectiv 31,7% din PIB, iar cheltuielile la 314,5 miliarde lei, ceea ce reprezinta 34,6% din PIB.
Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.
Membrii celor doua comisii au avizat noul mandat cu 19 voturi pentru, 12 împotriva si nicio abtinere.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza