Links Sitemap Business Linker Sitemap

Tehnologie si know-how German pe piata romaneasca de apa

3899 afisari
Claudia Ariton
Susținută de un concern cu un capital de 400 de milioane de euro și având proiecte de 26 de milioane de euro în derulare pe piața românească, Stulz Planaqua a reușit să se impună ca un jucător redutabil în domeniul potabilizării și tratării apelor uzate. Iar succesul companiei pe această piață este asigurat prin abordarea fiecărui proiect cu maximă seriozitate și competență, după cum a declarat Gigel Enache, general manager al Stulz Planaqua România, într-un interviu acordat "Business Arena".
Compania activează în domeniul proiectării și execuției lucrărilor din domeniul tratării apei, mai precis în epurarea și potabilizarea apei, crearea de rețele de apă potabilă, stații de pompare și canalizare. “Noi funcționăm pe sistemul integrat, proiectare în G­­ermania cât și în Romînia, execuție în România iar de aici corelăm toate segmentele”, a indicat Enache.

Compania desfășoară în prezent lucrări de anvergură cu fonduri europene pentru proiectare și execuție în domeniul potabilizării apei în mai multe zone din țară. Două dintre cele mai importante proiecte aflate în lucru sunt stațiile de tratare din orașele Turnu Măgurele și Alexandria, din județul Teleorman, cu o valoare de aproximativ opt și, respectiv, șapte milioane de euro. “Discutăm de tratări complexe în captare, reabilitări de puțuri sau puțuri nou forate”, a precizat Enache, adăugând că “unul dintre proiecte presupune preluarea de apă din Dunăre, pe ponton, ceea ce a implicat un proces tehnic riguros. Acestea sunt lucrări pe fidic galben, pentru proiectarea și execuția cărora ne asumăm întreaga răspundere”.

Stulz Planaqua are, totodată, în derulare proiectul stației de tratare a apei Slatina, în parteneriat cu Hidroserv și UTI, iar la începutul acestui an a finalizat stațiile de epurare Budești și Oltenița, care a mobilizat o investiție de trei milioane de euro.

Cititi varianta integrala a acestui articol in editia tiparita a revistei Business Arena.
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza