Links Sitemap Business Linker Sitemap

Si Hyundai Motor este în discuții preliminare cu Apple pentru a dezvolta o mașină electrică

784 afisari
Acțiunile Hyundai Motor au crescut cu 19% după ce producătorul de automobile din Coreea de Sud a declarat că este în discuții în stadiu incipient cu Apple pentru a dezvolta împreună o mașină electrică, scrie CNBC.
Si Hyundai Motor este în discuții preliminare cu Apple pentru a dezvolta o mașină electrică


"Înțelegem că Apple discută cu o varietate de producători auto globali, inclusiv Hyundai Motor. Întrucât discuția este în faza incipientă, nu s-a decis nimic ”, a declarat un reprezentant de la Hyundai Motor.

Declarația a urmat unui articol al Daily Economic Korea, care spunea că Apple a sugerat colaborarea și Hyundai Motor analizează termenii. Articolul a arătat că atât producția vehiculelor electrice, cât și dezvoltarea bateriilor au fost incluse în propunere și că mașina ar putea fi lansată în 2027.

Ulterior, Hyundai a lansat o declarație actualizată care a evitat menționarea Apple și a spus: „Am primit solicitări de cooperare potențială de la diverse companii în ceea ce privește dezvoltarea vehiculelor electrice cu conducere autonomă, dar nu au fost luate decizii, deoarece discuțiile sunt în stadiu incipient.

Acțiunile Hyundai Motor au crescut cu 19,42%, ale Hyundai Wia au adăugat 21,33%, ale Hyundai Mobis au câștigat 18,06%, iar Hyundai Glovis a crescut cu 0,75%. Acțiunile afiliate Hyundai Kia Motors, care este al doilea producător de automobile din Coreea de Sud, au crescut cu 8,41%.

Speculațiile despre o mașină Apple sunt abundente de câțiva ani, dar nu s-a concretizat nimic.
„În ultimii șase ani am văzut multe răzgândiri în ambițiile Apple în materie de automobile”, au declarat analistii Daniel Ives și Strecker Backe de la Wedbush Securities, într-o notă.

În timp ce afacerea actuală a Apple se bazează pe vânzarea de computere, telefoane și accesorii premium, mașinile sunt un sector diferit. În timp ce unii analiști de pe Wall Street consideră sectorul auto ca pe o nouă piață pe care Apple poate crește, alții spun că realitatea fabricării unei mașini marca Apple ar putea însemna investiții majore pentru marje mici.




S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza