Links Sitemap Business Linker Sitemap

SEAT reuşeşte vânzări-record în ianuarie

1535 afisari
În prima lună a anului, SEAT a livrat 38.900 de automobile, ceea ce reprezintă un plus de 20,4% faţă de anul 2017 (32.300), reuşind cele mai mari vânzări pentru luna ianuarie din toate timpurile.
Sosirea noii Arona la dealership-uri, în ultimele săptămâni ale anului 2017, a impulsionat vânzările mărcii SEAT. În ianuarie doar, marca a livrat 4.600 de unităţi din noul crossover, care se află încă în etapa de lansare. SEAT începe cu aceste cifre al şaselea an consecutiv de creşteri în vânzări, după ce a încheiat anul precedent cu un plus anual de 14,6%, cumulând o creștere de 45,9% între anii 2012 şi 2017.
Conform lui Wayne Griffiths, Vicepreşedintele mărcii SEAT, responsabil pentru Vânzări şi Marketing: "Am început anul 2018 cu un rezultat excelent, cu cel mai mare volum de vânzări din istoria noastră, continuând tendinţele pozitive din 2017. Ateca ne-a asigurat creşteri solide anul trecut, iar Arona va fi baza creşterilor din 2018. Alături de Ibiza şi de modelul nostru cu cele mai mari vânzări, Leon, aceste modele reprezintă pilonii pe care se sprijină marca noastră." Griffiths a subliniat că “în afara creşterilor de pe pieţele noastre cheie, în ianuarie am evoluat foarte bine şi în strategia de internaţionalizare a mărcii: am început să vindem noua Ibiza în Algeria şi am deschis primul nostru dealership SEAT în Noua Zeelandă”.
În ianuarie, Spania, Germania şi Marea Britanie şi-au menţinut creşterile puternice cu care au încheiat anul 2017. Spania conduce topul livrărilor mărcii SEAT, cu 8.000 de autovehicule vândute (+20,3%), fiind urmată de Germania (6.500; +12,0%) şi Marea Britanie (4.200; +9,9%). Printre alte ţări cu creşteri semnificative se numără Franţa (2.000; +15,1%), Austria (1.900; +7,4%), unde SEAT s-a poziţionat pentru prima dată între mărcile cu cele mai mari vânzări naţionale şi Elveţia (1.000; +14,3%).
SEAT şi-a intensificat, de asemenea, strategia de internaţionalizare în ianuarie, livrând 2.200 de vehicule în Algeria, unde marca asamblează vehicule şi a început să vândă a cincea generație a modelului Ibiza. Algeria a devenit a patra piaţă a mărcii, înregistrând cel mai mare volum de vânzări la începutul anului. De asemenea, SEAT a aruncat ancora
şi în Noua Zeelandă, deschizând primul său dealership la Auckland. Astfel, producătorul auto este acum prezent pe toate cele cinci continente de pe glob.

Ofensiva de internaționalizare a mărcii evoluează odată cu extinderea gamei de produse. După lansarea modelelor Ateca, Leon, Ibiza şi Arona din ultimii doi ani, SEAT va continua în 2018 adăugând un nou SUV care va oferi loc pentru până la 7 pasageri. De asemenea, anul acesta, SEAT va lansa versiunea Arona cu gaz natural comprimat, care se va alătura
gamei existente de versiuni propulsate cu gaz ale modelelor Mii, Ibiza şi Leon.
SEAT este singura companie care concepe, dezvoltă, produce şi distribuie automobile în Spania. Membră a
Grupului Volkswagen, multinaţionala are sediul la Martorell (Barcelona), exportă 80% dintre autovehiculele
sale şi este prezentă în peste 80 de ţări, prin intermediul reţelei sale compuse din 1.700 de dealership-uri. În
2017, SEAT a vândut la nivel mondial aproape 470.000 de autovehicule.
Grupul SEAT are aproape 14.700 de angajaţi specializaţi, la cele trei centre de producţie din Barcelona, El
Prat de Llobregat şi Martorell, unde sunt fabricate modelele de succes Ibiza, Leon şi Arona. De asemenea,
compania produce Ateca şi Toledo în Republica Cehă, Alhambra în Portugalia şi Mii în Slovacia.
Multinaţionala dispune de un Centru pentru Dezvoltare Tehnică, un adevărat „centru de know-how”, care
reuneşte peste 1.000 de ingineri, a căror misiune este aceea de a dezvolta cel mai mare investitor industrial în
cercetare, dezvoltare şi inovaţie din Spania. SEAT dispune deja în gama sa de autovehicule de cea mai nouă
tehnologie de conectivitate şi este în prezent implicată în procesul global de digitalizare a companiei, în
vederea dezvoltării mobilităţii viitorului.
Citeşte mai multe despre: SEAT

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza