Links Sitemap Business Linker Sitemap

Rick Perry: SUA vor conlucra strâns cu statele din regiune pentru a asigura securitatea energetică

376 afisari
Secretarul american al energiei, Rick Perry, a subliniat la Bucureşti importanţa securităţii energetice şi a pledat pentru diversificarea surselor de energie, amintind lansarea unei noi iniţiative, Parteneriatul pentru cooperare transatlantică în domeniul energiei, în contextul Summitului Celor Trei Mări.
În cadrul Parteneriatului pentru cooperare transatlantică în domeniul energiei, SUA vor conlucra strâns cu statele din regiune, dar şi cu Comisia Europeană în efortul de a cataliza investiţiile şi infrastructura strategică pentru coridorul nord-sud, a explicat oficialul american.

Potrivit lui Perry, există un potenţial foarte mare în rândul statelor din Iniţiativa celor Trei Mări în sfera energiei, care nu trebuie să se limiteze doar la conductele de petrol şi gaz, ci trebuie să se refere şi la energia nucleară, existând planuri în acest sens în Polonia şi Republica Cehă, şi la utilizarea resurselor regenerabile, pentru diversificarea surselor de energie.

"Parteneriatul nostru în zona energetică conferă acestor proiecte vizibilitate mai mare şi sprijin tehnic. (...) Suntem gata să ne implicăm în comunitatea de afaceri şi aceasta duce la creştere economică şi prosperitate în zona Mării Negre", a spus secretarul american al energiei.

"Astăzi putem transmite un semnal foarte clar că SUA şi Europa sunt deschise afacerilor şi gata să pornească", a adăugat el.

"Experienţa mea de când am fost numit ministru al energiei îmi spune că putem avea toată încrederea în aceste proiecte şi sunt convins că ele vor avea rezultate pozitive pentru regiunea Iniţiativei celor Trei Mări, pentru alianţa transatlantică şi pentru întreaga lume. Aştept cu nerăbdare să conlucrăm pentru securitatea energetică, prosperitate economică şi, mai presus de orice, pentru libertatea individuală şi şanse individuale", a încheiat Perry.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza