Links Sitemap Business Linker Sitemap

Recomandări importante privind siguranța copiilor la bordul automobilelor ŠKODA

424 afisari
Fiind renumite pentru interiorul lor generos și flexibilitatea de a se adapta la cerințele clienților, automobilele ŠKODA sunt autoturisme populare între familiile cu copii. Dar atunci când călătoriți cu cei mici, ei trebuie asigurați în scaune autorizate potrivit vârstei și taliei lor, în fiecare călătorie, pentru a le oferi protecție maximă în cazul nedorit al unui accident. Cel mai sigur loc pentru copii este pe bancheta din spate, dar sunt disponibile și soluții pentru locul pasagerului din față. Gama Accesoriilor Originale ŠKODA oferă scaunul pentru copii potrivit fiecărei vârste și talii.
Copiii cu înălțimea de până la 1,50 m au nevoie de un scaun pentru copii
Cei mici trebuie asigurați corespunzător, într-un scaun pentru copii, înaintea fiecărui drum parcurs cu autoturismul
Gama Accesoriilor Originale ŠKODA oferă patru modele de scaune pentru copii, pe măsura fiecărui grup de vârstă

Copiii au nevoie de protecție specială adițională când călătoresc cu automobilul. Mușchii și oasele lor sunt încă în creștere, nefiind încă la fel de rezistente ca cele ale adulților. De aceea, este de importanță vitală să asigurați micii pasageri înaintea fiecărei călătorii. Copiii cu înălțimea de până la 1,50 m și cu greutatea de până la 36 kg trebuie în general să călătorească pe un scaun special pentru copii. Cerințele legii diferă însă de la țară la țară. Toate scaunele pentru copii din gama Accesoriilor Originale ŠKODA respectă standardul CEE actual și au trecut o serie de teste stricte, precum testele de impact Euro NCAP sau testele de rezistență la foc.

Ca regulă generală, copiii beneficiază de cel mai ridicat nivel de siguranță atunci când călătoresc pe locurile din spate, în mod ideal chiar pe partea ce mai apropiată de trotuar, deoarece astfel se expun unor riscuri mai reduse la urcarea în automobil și la ieșirea din automobil. Siguranța este astfel mai crescută și în timpul procedurii asigurării celor mici cu centurile de siguranță. Copiilor mai micuți le este, de asemenea, permis să călătorească pe locul pasagerului din față, într-un scaun întors cu spatele spre sensul de mers, în condițiile în care airbag-ul respectiv a fost dezactivat. Este, de asemenea, posibilă utilizarea unui scaun pentru copii îndreptat înainte, în măsura în care acesta este autorizat pentru utilizarea în această poziție. Informațiile corespunzătoare pot fi consultate în manualul scaunului respectiv pentru copii sau în manualul automobilului. Distribuitorii vă pot oferi detalii și recomandări. Înainte de a achiziționa un scaun pentru copii este important să verificați dacă scaunul are dimensiunile potrivite pentru automobilul sau automobilele dumneavoastră, deoarece este posibil, de exemplu, ca centura de siguranță să fie prea scurtă sau ca scaunul să fie prea mare.

Scaunele pentru copii pot fi fixate fie cu ajutorul centurii de siguranță cu prindere în trei puncte a autoturismului, fie cu ajutorul sistemului ISOFIX.  Sistemul ISOFIX însemnă că cele două conectoare de pe scaunul pentru copii pot fi introduse și fixate în cele două slot-uri ISOFIX ce se găsesc între perna șezutului și spătar. Aceste slot-uri sunt fixate ferm de caroseria automobilului. Această legătură rigidă crește siguranța, iar utilizarea facilă reduce riscul erorilor umane.

Pentru a asigura păstrarea fermă a poziției scaunului pentru copii, acest sistem are nevoie și de un al treilea punct de ancorare în completarea conectoarelor ISOFIX. Acest punct este de regulă situat în zona pentru picioare din fața scaunelor automobilului. La ŠKODA, scaunele laterale din spate ale tuturor modelelor actuale de automobile dispun de prinderi speciale Top Tether pentru al treilea punct de ancorare. ŠKODA SCALA și KAMIQ oferă și pentru scaunul pasagerului din față un sistem ISOFIX cu puncte de ancorare Top Tether în dotarea standard.

Scaunele pentru grupele 0 și 0+: ŠKODA BABY-SAFE Plus Scaunele pentru copii sunt divizate în cinci categorii diferite. Grupele 0 și 0+ includ scaunele pentru nou născuți și bebeluși cu greutatea de până la circa 13 kg. Aceste scoici pentru copii permit toate așezarea copilului exclusiv cu fața în sensul opus sensului de mers. Astfel se asigură reducerea la maximum a impactului frânărilor bruște asupra spatelui și gâtului copilului. La aceste scaune, copilul este mai întâi fixat cu centurile în scoică, iar scoica este fixată pe scaunul autoturismului cu ajutorul centurii de siguranță. Centura trebuie trecută prin orificiile speciale și trebuie fixată cu un click în locașul de prindere aferent. Apoi, centura trebuie așezată de-a lungul ghidajelor din spatele a scaunului și trebuie întinsă ferm. Mânerul scoicii pentru bebeluși trebuie fixat în poziția de călătorie. Apoi trebuie efectuată o verificare finală, trăgând viguros de centură, pentru a fi sigur că centura este suficient de bine strânsă și că este poziționată corect. Ca alternativă, scaunele 0 și 0+ pot fi atașate de o bază ISOFIX instalată în prealabil. ŠKODA BABY-SAFE Plus are baza ISOFIX inclusă în dotare.

Scaunele pentru grupa 1: ŠKODA ISOFIX DUO plus top tether Grupa 1 de scaune este destinată copiilor cu vârsta între nouă luni și patru ani. De regulă, aceste scaune se folosesc cu fața spre sensul de mers și oferă protecția excelentă în caz de accident. Dacă are loc o coliziune, aceste scaune absorb energia și protejează îndeosebi zonele delicate, precum capul și gâtul. Totodată, protejează copilul asemeni unui scut, de elementele care se pot disloca și pot zbura prin interior în cazul unui impact. La alegerea scaunului, dimensiunile sunt factorul cheie, deoarece numai un scaun de dimensiuni corespunzătoare asigură confortul optim. Și instalarea acestui tip de scaun începe cu fixarea cu click a dispozitivelor scaunului în locașurile ISOFIX ale automobilului. Conectorul Top Tether este atașat în punctul de ancorare din partea din spate a spătarului scaunului. Copilul trebuie apoi asigurat cu ajutorul centurii cu prindere în cinci puncte. Din motive de siguranță, copiii nu trebuie să poarte obiecte voluminoase de îmbrăcăminte, precum geci groase de iarnă. Acestea pot fi în schimb așezate peste centură. Astfel centura este suficient de apropiată de corpul copilului pentru a asigura efectul imediat de reținere în cazul unei opriri de urgență bruște. Pentru aceste grupe de vârste, ŠKODA oferă scaunul ISOFIX DUO plus top tether.

Scaunele pentru grupele 2 și 3: ŠKODA Kidfix XP și ŠKODA Kidfix XP II Scaunele pentru grupele 2 și 3 sunt concepute pentru copiii de patru ani sau mai mari, cu greutatea de până la 36 kg. Aici sunt incluse înălțătoarele, dar scaunele cu spătar și sprijin lateral, ca de pildă

ŠKODA Kidfix XP și ŠKODA Kidfix XP II protejează mult mai eficient copiii de rănirile grave care pot surveni la implicarea automobilului într-un accident. Aceste scaune sunt mai eficiente mai ales pentru a proteja zona gâtului și capul. Aceste tipuri de scaune pot fi așezate pe suportul de pe șezut și pot fi fixate cu centura, împreună cu copilul. Ca alternativă, este posibilă și prinderea cu sistemul ISOFIX. La alegerea scaunului, trebuie avut în vedere confortul copiilor în timpul călătoriilor, dar și la urcarea în autoturism și la ieșirea din autoturism.

Asigurarea animalelor de companie În multe țări nu există legi care să reglementeze transportul animalelor de companie. Totuși, acestea ar trebui fixate cu un ham special și de preferat ar fi transportul lor pe locurile din spate. Gama Accesoriilor Originale ŠKODA include și protecții pentru tapițerie, precum și hamuri speciale de diferite dimensiuni, ce pot fi fixate de centurile de siguranță. Nu fixați niciodată animalul cu ajutorul unei lese petrecute în jurul gâtului. Animalele mai mari pot fi transportate și în portbagaj. Pentru a proteja atât animalul, cât și pe ceilalți ocupanți, se recomandă instalarea unei plase despărțitoare sau a unui panou de separare între portbagaj și compartimentul pasagerilor. De asemenea, podeaua portbagajului poate fi acoperită cu un covoraș antiderapant.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza