Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank finanțează de peste 13 ani Șantierul Naval Constanța

872 afisari
Șantierul Naval Constanța (SNC) a botezat ieri cea mai nouă navă pe care a construit-o, tancul de produse petroliere și chimice de 41.000 tdw, lansat la apa sub numele "Histria Atlas". Raiffeisen Bank finanțează de peste 13 ani Șantierul Naval Constanța și a contribuit până acum la construcția a 10 nave, din care 8 sunt din celebra serie de tancuri chimice de 41.000 tdw. Din cele 10 proiecte, două sunt speciale: o navă tehnică, tip barjă (pipe laying shallow water barge), utilizată în Marea Caspică pentru rețeaua de conducte submarine de gaze, iar a două este un ponton de mari dimensiuni utilizat pentru o macara plutitoate de mare tonaj.
Cristian Sporis, vicepreședinte Corporații la Raiffeisen Bank a declarat: "Parteneriatul cu Șantierul Naval Constanța este unul valoros pentru noi prin contribuția pe care putem să o avem direct la dezvoltarea industriei portuare, vapoarele construite la Constanța fiind un reper important al realizărilor industriei românești. De asemenea, Raiffeisen Bank susține prin facilități de finanțare și activitatea de reparații nave de la SNC, activitate cu o pondere însemnată în veniturile companiei. În plus, o mare parte din angajații Șantierului Naval sunt clienții noștri.”

Radu Rusen, directorul general al Șantierului Naval Constanța a spus:"Histria Atlas este o nava modernă, actualizată la cele mai noi cerințe privind protecția mediului și consumul de energie. Este un proiect dezvoltat integral de Șantierul Naval din Constanța de la faza de concepție până la faza de construcție, asistați de un proiectant naval din Germania."

“Histria Atlas” este o nava îmbunătățită semnificativ față de precedentele petroliere, în ceea ce privește consumul de combustibil, tonajul suplimentar, versaltilitatea sporită în manevrabilitate sau operațiunile de încărcare/descărcare etc.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza