Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank face mai accesibile creditele cu garantie JEREMIE

2823 afisari
Raiffeisen Bank si-a adaptat conditiile de finantare pentru IMM, oferind credite cu garantie JEREMIE in conditii mai accesibile si mai flexibile. Astfel, companiile IMM cu o cifra de afaceri pana la cinci milioane de euro pot beneficia de credite pentru investitii cu o maturitate extinsa pana la 10 ani.
In plus, companiile IMM cu o cifra de afaceri mai mare de 5 milioane EUR pot beneficia de credite pentru capital de lucru de tip revolving, cu posibilitatea deschiderii de acreditive. Garantia JEREMIE acopera 80% din valoarea creditului, fara nici un cost suplimentar pentru client. Plafonul maxim al creditului ce poate fi accesat de client a fost majorat la 1.850.000 de euro,  exceptand companiile din sectorul transportului rutier, pentru care plafonul maxim a fost majorat la 937.500 de euro.
“In baza parteneriatului cu EIF, clientii IMM au avut acces la aceste solutii de finantare cu garantia JEREMIE inca din aprilie 2011. Companiile care au apelat la acest tip de finantare au beneficiat de conditii atractive din perspectiva garantiilor solicitate, dar si de un pret atractiv. Toate acestea au contribuit la cresterea sau optimizarea multor afaceri, in ciuda contextului macroeconomic deloc prietenos. Pentru a raspunde cat mai bine nevoilor clientilor IMM, oferta noastra este permanent imbunatatita, inclusiv prin flexibilizarea produselor JEREMIE”, a declarat Monica Udrescu, Director Executiv Aria IMM, Raiffeisen Bank.
Creditele cu garantia JEREMIE pot fi accesate numai de catre companiile de tip IMM, conform definitiei europene (cifra de afaceri mai mica de 50 milioane de euro si maximum 250 de angajati, inclusiv start-up). Facilitatile se acorda atat in lei, cat si in euro si sunt destinate finantarii investitiilor, acoperirii nevoilor de capital de lucru, pentru consolidarea sau pentru dezvoltarea activitatii (ca de exemplu achizitia de materie prima, semifabricate si stocuri, cheltuieli cu forta de munca, creante comerciale, utilitati etc).
Raiffeisen Bank ofera credite noi pentru companiile IMM care isi desfasoara activitatea in sectoare eligibile, conform programului JEREMIE, cum ar fi: productie, constructii, retail, transport, turism, servicii etc. IMM-urile care acceseaza credite cu garantie JEREMIE nu trebuie sa se afle in stare de dificultate financiara, faliment ori lichidare, sa-si fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor catre bugetul de stat.
JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterpises) este o initiativa a Fondului European de Investitii (FEI) pentru sprijinirea accesului la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii, prin instrumente financiare finantate din fondurile structurale alocate statelor membre. In Romania, initiativa JEREMIE este finantata prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.  Garantia JEREMIE este considerata ajutor de minimis, ceea ce impune respectarea valorii cumulate a ajutoarelor de minimis primite in ultimii trei ani fiscali consecutivi incheiati de maximum 200.000 de euro in echivalent lei, respectiv 100.000 de euro pentru companii IMM care activeaza in transportul rutier.
Citeşte mai multe despre: Raiffeisen Bank, garantia JEREMIE

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza