Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank anunța rezultate în creștere puternică pentru primul trimestru al anului 2018

570 afisari
Activele totale ale Raiffeisen Bank au crescut în primul trimestru al acestui an până la 37,21 miliarde lei (creștere an pe an, de 13%). Motorul principal al acestei evoluții puternic pozitive a fost activitatea de creditare. Creditele acordate clienților au crescut în valoare netă cu 15%, echilibrat, pe totate segmentele de clienți - corporații mari și medii, IMM-uri și persoane fizice.
 Raiffeisen Bank a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 212 milioane de lei, mai  mult decât dublu, față de 31 martie 2017.
 Creditele acordate corporațiilor mari și medii au crescut în fiecare luna din 2018 (o creștere de 18%,  an pe an), preponderente fiind finanțările de proiecte sau creditele de tip overdraft. Creditele IMM au  fost susținute în principal de programul Cosme, cu o creștere de 21% an pe an. Raiffeisen Bank are  surse de finanțare variate, care vor permite băncii și în viitor să finanțeze economia românească în  mod responsabil și sustenabil.
 Pe partea de economisire, depozitele atrase de Raiffeisen Bank au crescut cu 17% în primul trimestru  al anului 2018 (an pe an) și au depășit valoarea de 30,4 miliarde de lei.
 “Avem rezultate foarte bune în primul trimestru al anului 2018, rezultate care se bazează atât pe  creșterea creditării, mai ales pentru Corporații și IMM-uri, cât și pe majorarea depozitelor atrase de  la clienții noștri. Avem astfel satisfacția contribuției noastre importante la finanțarea economiei  romanesti” a spus Steven van Groningen, președinte & CEO Raiffeisen Bank.
 Veniturile băncii au ajuns la 554 milioane lei în primele trei luni ale anului 2018, în creștere cu 16%  (an pe an). Cheltuielile operaționale ale băncii au crescut ușor față de nivelul din martie 2017 (320  milioane lei la finalul primului trimestru 2018). Bancă va continuă să investească sume considerabile în procesul de digitalizare pentru că viitorul înseamnă produse și servicii bancare flexibile, rapide,  ușor de înțeles și accesibile. În același timp, sumele cheltuite de bancă pentru respectarea tuturor  reglementărilor europene și naționale care au intrat sau vor intră în vigoare în 2018 sunt  semnificative. În același timp, costurile în economie au crescut, în principal din cauza creșterilor  salariale și a procesului inflaționist, iar aceste elemente influențează evoluția costurilor de operare ale  băncii.
Rată creditelor neperformante a ajuns la un nivel de 5,3% la final de martie 2018 (6% în decembrie  2017 și 8,3% în martie 2017).
La inceputul anului 2018, Raiffeisen Bank a lansat optiune de autorizare a platilor cu amprenta sau, pentru iPhone X, cu Face ID in Smart Mobile. Aplicatia de mobile banking a crescut, ca numar de utilizatori cu 78% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In total, am depasit pragul de 500.000 de
clienti activi in aplicatiile de online si mobile banking. In primele trei luni ale acestui an, clientii bancii au facut peste 4 milioane de tranzactii online si s-au logat de peste 50 de milioane de ori. In fiecare ora, clientii se logheaza de peste 8000 de ori.
Numarul clientilor care au optat pentru deschiderea unui pachet de cont curent “ZERO Simplu” sau “ZERO Tot” a crescut cu 12% fata de primul trimestru al anului 2017, trend care confirma directia de simplificarea produselor si a utilizatii serviciilor digitale. Numarul de tranzactii efectuate online cu cardurile de debit de catre persoanele fizice a fost cu 30% mai mare decat in primul trimestrul 2017.
Banca este lider pe piata cardurilor de credit cu aproximtiv 480.000 de carduri active (31 martie 2018), o crestere de 10% an pe an. 95% dintre sumele tranzactionate prin intermediul cardurilor de credit Raiffeisen Bank sunt utilizate la POS-uri sau online pentru cumparaturi.
Raiffeisen Bank are unul dintre cele mai bune servicii de private banking din piata si administreaza active de peste 5,6 miliarde de lei pentru 1400 de clienti care apeleaza la servicii de consultanta, instrumente financiare si servicii conexe.
Numarul de clienti persoane fizice a ramas relativ constant raportat la martie, anul precedent, la 2 milioane. Banca are de asemenea in portofoliu, aproximativ 100.000 de IMM-uri si 5.600 de corporatii.
La sfarsitul primul trimestru din 2018, banca avea 5186 de angajati (5.224 in 31 martie 2017).
Raiffeisen Bank are in prezent 445 de unitati in toata tara, peste 1000 de ATM-uri, 19.000 de POSuri si 191 de masini multifunctionale.
Citeşte mai multe despre: Raiffeisen Bank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza