Links Sitemap Business Linker Sitemap

Prețurile pentru case și apartamente noi vor crește cu un procent intre 8-10%

363 afisari
Specialișii în domeniul imobiliarelor avertizează că perioada următoare nu este una foarte buna pentru achiziții de locuințe, dar nici pentru închirierea lor. Până la finalul anului, prețurile pentru casele și apartamentele din România din zonele urbane ar putea crește cu 8-10%, comparativ cu tarifele din 2016.
Astfel, dacă în 2016, în România, prețul mediu de vânzare pentru un apartament din zona urbană a fost de 1.150 euro/mp, pentru anul în curs, specialiștii anticipează o creștere situată între 8-10%. De asemenea, o evoluție asemănătoare este așteptată și în ceea ce privește chiria apartamentelor din zonele urbane, caz în care, până la finalul acestui an, prețul/mp va crește cu cca. 7-10% față de tariful mediu din 2016, situat la 550 euro/mp.

„Programele guvernamentale și condițiile facile de creditare atrag cu precădere un număr mare de clienți aflați la prima tranzacție imobiliară. Astfel, o dată cu cererea de pe piață a crescut și valoarea ofertelor. Dacă în 2015, prețul mediu pentru închirierea unui apartament din zona urbană a fost de cca. 440 euro, un an mai târziu, prețul pe metru pătrat pentru un imobil asemănător a crescut cu puțin peste 5 euro. Pentru perioada următoare, anticipăm un ritm de creștere mai accelerat, în linie cu tendințele europene, atât în zonele urbane, cât și în cele periferice și în orașele mai mici”, a menționat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza