Links Sitemap Business Linker Sitemap

Platforma MasterCard Digital Enablement Service propulsează creșterea tranzacțiilor digitale securizate la nivel european

1139 afisari
Adopția plăților digitale continuă să crească la nivel global, MasterCard prognozând că, până în 2020, 38% din totalul plăților realizate la nivel european vor fi digitale.
Schimbarea în comportamentul de consum va fi susţinută prin MasterCard Digital Enablement Service, care transformă orice device în instrument de plată prin tehnologia de tokenizare sigură şi standardizată.
Lansată iniţial în SUA în 2014 cu Apple Pay, platforma MDES este astăzi utilizată în 18 ţări europene de emitenţi de card și operatori de portofele digitale. În Marea Britanie, MDES conectează bănci importante care cumulează peste 70% din conturile bancare britanice cu Apple Pay. Google, un alt operator de portofel digital care utilizează MDES, și-a anunțat recent intenția de a lansa Android Pay în Marea Britanie.

“MDES reprezintă fundația progresului pe care l-am realizat în materie de tranzacții digitale securizate, permițându-le consumatorilor să efectueze plăți oriunde și oricum își doresc, rămânând încrezători că informațiile şi tranzacţiile lor sunt protejate,” a declarat Chris Kangas, Head of Mobile NFC Payment Solutions în cadrul MasterCard Europe. “Consumatorii vor avea mai multe opțiuni pentru utilizarea cardurilor în format digital, odată cu implementarea comercială a soluțiilor de plată ale dezvoltatorilor de portofelele digitale”. 

Lansat în 2013, MDES este elementul central al plăților digitale securizate, asigurându-le consumatorilor siguranță deplină, indiferent de metoda de plată utilizată. Apple a implementat serviciile MDES în portofelul său digital, Apple Pay, încă de la lansarea din 2014, platforma MasterCard fiind adoptată ulterior de Samsung Pay și Android Pay.

Jill Thornton, Senior Change Manager al MBNA, a adăugat: “Suntem printre primii care au îmbrățișat noul val de portofele digitale, iar colaborarea cu MasterCard pentru platforma MDES ne-a permis să extindem diversitatea metodelor de plată puse la dispoziția clienților. Suntem capabili să oferim plăți digitale securizate și vom continua să investim masiv pentru a le asigura clienților noștri cât mai multe optiuni și accesibilitate în alegerea metodei de plată.”

Pe lângă creşterea numărului de clienţi prin intermediul portofelelor digitale, MasterCard le facilitează instituțiilor emitente şi comercianților accesul la servicii de tokenizare prin MDES Express și MDES for Merchants. MDES Express a marcat o evoluție crucială a serviciului prin optimizarea procesului de contractare între instituțiile financiare și operatorii de portofele digitale. MDES for Merchants oferă comercianților online care utilizeaza servicii card-on-file securitate EMV printr-o soluție de tokenizare combinată cu o criptogramă unică per tranzacție. Acest serviciu ajută comercianții să minimizeze tranzacțiile frauduloase și costurile asociate, să reducă riscurile și costurile induse de stocarea informațiilor cardurilor, în acelaşi timp îmbunătăţind rata de conversie.

Platforma este de asemenea utilizată pentru a furniza funcționalități de plată unei game ample de produse de consum din industriile auto, de modă, tehnologie și accesorii wearables, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a-și plăti cumpărăturile prin dispozitivul lor preferat, la cele mai înalte standarde de securitate disponibile. La Mobile World Congress 2016, MasterCard și Coin au anunțat că dezvoltă un program pentru accelerarea integrării plăților în accesorii wearable, care va reduce semnificativ barierele de intrare pentru producatorii de dispozitive. Dezvoltatorii pot accesa tehnologia dezvoltată de MDES și Coin pentru a implementa plățile într-un mod scalabil.

“Pe măsură ce ecosistemul plăților migrează de la plastic la digital și consumatorii aleg să plătească printr-o varietate de dispozitive și gadgeturi, platforma MDES asigură securitatea tranzacțiilor pentru instituțiile emitente, comercianți și consumatori, astfel încât aceștia să se poată bucura de cea mai sigură metodă de plată globală,” a afirmat David Dechamps, head of Digital Payments Europe în cadrul MasterCard.

 
Citeşte mai multe despre: MasterCard, Apple Pay, Google, MDES

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza