Links Sitemap Business Linker Sitemap

Piata platilor online cu cardul da semne de maturizare

2096 afisari
In primele opt luni din 2010, cumparatorii care au platit cu cardul in magazinele online romanesti au fost preponderent barbati, cu varsta cuprinsa intre 30 - 40 de ani. Acestia au plasat mai multe comenzi lunea, intre orele 12.00 - 14.00, conform unei analize a GECAD ePayment.
Profilul cumparatorului a fost determinat pe baza actiunilor de cumparare inregistrate pentru clientii care au introdus datele personale pe site-urile unde au facut plati online. Raportul a analizat datele furnizate de sistemul ePayment in perioada ianuarie 2008 – 31 august 2010. 
Comparativ cu anii precedenti, in primele opt luni din 2010 s-au inregistrat o serie de variatii in profilul cumparatorului care plateste online cu cardul, echilibrandu-se proportia dintre femei si barbati (58% din platile online sunt facute de barbati si 42% de femei), a crescut ponderea celor care efectueaza intre doua si cinci plati pe an pana la 30% si, de asemenea, a crescut numarul tranzactiilor efectuate in weekend – 13% sambata si 11% duminica. 
Topul judetelor din care provin cei mai multi cumparatori a ramas neschimbat, avand in frunte Capitala, urmata de judetele Cluj, Iasi, Timis si Brasov. “Profilul cumparatorului online care plateste cu cardul s-a modificat de-a lungul anilor. Daca la început cei care comandau online erau in principal familiarizati cu tehnologiile sau pur si simplu consumatori de tipul “early-adopters”, in 2010 asistam atat la o crestere, cat si la o uniformizare a categoriilor de persoane care platesc online cu cardul. A crescut numarul platilor online efectuate de femei si de catre cumparatori cu varsta cuprinsa intre 18-25 de ani, categorie foarte activa pe internet. Exista semne ca piata se maturizeaza: se uniformizeaza ponderea actiunilor de cumparare pe zile, tot mai multe plati online sunt facute in weekend, s-a marit frecventa tranzactiilor de la an la an, tendinta care ne asteptam sa continue cel putin pana la finalul lui 2010”, a declarat Daniel Nicolescu, Chief Product Officer al GECAD ePayment.  Citeşte mai multe despre: GECAD ePayment

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza