Links Sitemap Business Linker Sitemap

Pentru primul trimestru al acestui an, băncile prognozează o înrautatire a standardelor de creditare

473 afisari
Pentru primul trimestru al acestui an, băncile prognozează o înrautatire a standardelor de creditare atât în cazul creditelor ipotecare, cât și în cazul celor de consum, cele pentru companii mentinandu-se neschimbate, se arată intr-o analiza a Bancii Nationale.
La finalul anului trecut, bancile comerciale si instituții de credit au menținut la acelasi nivel standardele de creditare pentru împrumuturile imobiliare acordate populației dar le-au înăsprit marginal pe cele pentru creditele de nevoi personale.

In ceea ce priveste companiile, condițiile de creditare s-au menținut la un nivel constant raportat la trimestrul anterior.

In acelasi timp, cererea de imprumuturi a scăzut semnificativ pe ambele segmente de credite acordate populației. În cazul companiilor, la nivel agregat cererea de credite s-a menținut la un nivel constant față de trimestrul precedent, contrar așteptărilor inițiale ale băncilor care indicau o majorare a acesteia.

Pentru T1/2018, instituțiile de credit estimează menținerea constantă a cererii în cazul creditelor de consum, în timp ce în cazul creditelor ipotecare acordate populației este prognozată o creștere marginală a
acesteia.

In ceea ce priveste Programul Prima Casa 2018, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anuntat lansarea acestuia, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finantelor Publice, a acordului de distribuire pentru plafonul de 2 miliarde lei, urmand a se derula prin intermediul a 15 banci finantatoare : Bancpost, Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank Romania, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank Romania, Marfin Bank, OTP Bank Romania, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Unicredit Bank.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza