Links Sitemap Business Linker Sitemap

Parlamentul a votat noii membri ai Consiliului de Administraţie al BNR și au stabilit că Mugur Isărescu rămâne guvernatorul BNR

629 afisari
Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit în şedinţă comună, în sesiunea extraordinară, pentru numirea membrilor Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a Românie, astfel ca Isărescu, la al şaselea mandat de guvernator.
 Pe 16 iulie 2019, acesta a intrat în Cartea Recordurilor, stabilind cea mai lunga perioada îndeplinită în funcţia de guvernator al unei banci centrale, potrivit World Records Academy, citat de euractiv.ro Mugur Isărescu a primit undă verde din toate comisiile. Guvernatorul a fost susţinut pentru obţinerea unui nou mandate atât de PSD, cât şi de ALDE.  
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un alt post în executiv din BNR şi îl va susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator. Ceilalţi membri acceptaţi de Parlament sunt Florin Georgescu (PSD), Leonardo Badea (PSD), Gheorghe Gherghina (PSD), Dan Radu Ruşanu (ALDE), Cristi Popa (USR), Eugen Nicolaescu (PNL), Virgil Stoenescu (PNL) şi Balint Csaba (UDMR).  
Leonard Badea este, în prezent, preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).  
Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, legat de posturile disponibile din Banca Naţională a României că s-a dorit "o abordare foarte corectă", astfel încât, în funcţie de ponderea în Parlament, fiecare partid are alocat un anumit număr de posturi.  
”Este important şi guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată. În funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic, au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României”.  
Aceasta a confirmat că PSD îl va susţine pe Isărescu, dar a preciat care mai sunt posturile care revin forrmaţiunii politice.  
”Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un alt post în executiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD”, a anunţat Viorica Dăncilă.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza