Links Sitemap Business Linker Sitemap

OPEC: Piața țițeiului este în curs de echilibrare, cererea ar putea crește în semestrul doi din 2016

477 afisari
Piața țițeiului este în curs de echilibrare în pofida recentului declin al prețurilor pe plan mondial, a afirmat Mohammad bin Saleh al-Sada, ministrul Energiei din Qatar și președintele Organizației Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), transmite Reuters.
"Recentul declin al prețului țițeiului și volatilitatea de pe piețe sunt doar temporare. OPEC continuă să monitorizeze cu atenție evoluțiile și în permanență sunt discuții între toate statele membre ale cartelului privind metodele și mijloacele de a ajuta la restabilirea pieței petrolului", a declarat Mohammad bin Saleh al-Sada.
O reuniune informală a statelor membre OPEC ar urma să aibă loc în 26-28 septembrie în Algeria, unde se va desfășura Forumul internațional energetic, care grupează producătorii și consumatorii, se arată în declarația Organizației Statelor Exportatoare de Petrol.
La bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent cu livrare în luna octombrie a urcat luni dimineață cu 0,02 dolari, ajungând la 44,42 dolari, sub nivelul de aproape 53 de dolari înregistrat în iunie.

Sada se așteaptă la "o cerere mai ridicată de țiței în trimestrele trei și patru din 2016, ceea ce ar putea duce la majorarea prețului în ultima parte a acestui an".
Unii oficiali OPEC au declarat că la reuniunea din Algeria ar putea fi discutată o înghețare globală a producției de țiței, dacă prețul va scădea.
Iranul, stat membru al OPEC, se opune înghețării producției deoarece vrea să-și majoreze producția la nivelul înregistrat înainte de impunerea sancțiunilor occidentale.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza