Links Sitemap Business Linker Sitemap

În primele două luni: Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 8,4%

321 afisari
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,4% ca serie brută în primele două luni din anul 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, în timp ce, pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, avansul a fost de 6,5%, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică.
Pe elemente de structură, ca serie brută, au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,9%, lucrările de reparaţii capitale cu 8,6% şi la construcţii noi cu 7,3%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 34,3%, respectiv cu 17%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 26,6%.
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 6,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,6%, lucrările de construcţii noi cu 7,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 6,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 29,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 15,4%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 24,8%.Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în februarie 2018, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,7%, respectiv cu 6,9%.

Ca serie brută, pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 38,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 22,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 5,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 47,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 25%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale cu 35,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe elemente de structură la lucrările de reparaţii capitale cu 33,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 20% şi la lucrările de construcţii noi cu 4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 36,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 23,2%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale cu 34,7%.

În luna februarie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 30,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,6%.

Ca serie brută, creşterea a fost evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 40,4%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 37,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 28%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 43%, clădirile nerezidenţiale cu 30,5% şi la clădirile rezidenţiale cu 11,1%.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza