Links Sitemap Business Linker Sitemap

În luna mai România a avut cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcții din UE

274 afisari
România a înregistrat, în luna mai 2017, cel mai mare declin al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, minus 16,7%, comparativ cu luna mai 2016, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
În zona euro, lucrările de construcții au crescut cu 2,6% în luna mai 2017, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, iar la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcții au înregistrat un avans de 2,5%. Eurostat precizează că doar trei state membre UE, în frunte cu România, au înregistrat o scădere în ritm anual a lucrărilor de construcții în luna mai.

De asemenea, în luna mai 2017, comparativ cu luna aprilie 2017, România a raportat un declin al lucrărilor de construcții de 1,3%, mai mare decât declinul de 1,1% înregistrat la nivelul UE sau de 0,7% înregistrat în zona euro. În rândul statelor membre UE, cea mai mare scădere lunară a lucrărilor de construcții a fost consemnată în Slovenia (minus 10,6%), Suedia (minus 7,1%) și Slovacia (minus 4,9%). La polul opus, cele mai mari creșteri lunare ale lucrărilor de construcții au fost înregistrate în Ungaria, 7,6%, Bulgaria, 3,6%, și Italia, 2,7%.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Național de Statistică, volumul lucrărilor de construcții a scăzut în luna mai în ritm anual, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 16,7%, respectiv cu 13,1%, iar față de aprilie 2017 s-a redus cu 10,6% ca serie brută și cu 1,3% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza