Links Sitemap Business Linker Sitemap

În luna mai România a avut cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcții din UE

198 afisari
România a înregistrat, în luna mai 2017, cel mai mare declin al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, minus 16,7%, comparativ cu luna mai 2016, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
În zona euro, lucrările de construcții au crescut cu 2,6% în luna mai 2017, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, iar la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcții au înregistrat un avans de 2,5%. Eurostat precizează că doar trei state membre UE, în frunte cu România, au înregistrat o scădere în ritm anual a lucrărilor de construcții în luna mai.

De asemenea, în luna mai 2017, comparativ cu luna aprilie 2017, România a raportat un declin al lucrărilor de construcții de 1,3%, mai mare decât declinul de 1,1% înregistrat la nivelul UE sau de 0,7% înregistrat în zona euro. În rândul statelor membre UE, cea mai mare scădere lunară a lucrărilor de construcții a fost consemnată în Slovenia (minus 10,6%), Suedia (minus 7,1%) și Slovacia (minus 4,9%). La polul opus, cele mai mari creșteri lunare ale lucrărilor de construcții au fost înregistrate în Ungaria, 7,6%, Bulgaria, 3,6%, și Italia, 2,7%.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Național de Statistică, volumul lucrărilor de construcții a scăzut în luna mai în ritm anual, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 16,7%, respectiv cu 13,1%, iar față de aprilie 2017 s-a redus cu 10,6% ca serie brută și cu 1,3% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.