Links Sitemap Business Linker Sitemap

Moody's, revizuirea în creştere a calificativului pentru soliditate financiară al Alpha Bank România

564 afisari
În opinia Moody's, revizuirea în creştere a calificativului pentru soliditate financiară al Alpha Bank România ţine cont de întărirea profilului de creditare al băncii mamă şi de corelarea semnificativă între subsidiare şi băncile-mamă mai slabe, în principal din cauza riscurilor de finanţare.
Moody's Investors Service a revizuit în creştere ratingurile pentru depozitele pe termen lung în valută şi monedă locală ale Alpha Bank România (ABR), de la ''Ba3'' la ''Ba2'', precum şi calificativul pentru soliditate financiară (BCA) de la ''b2'' la ''b1'', se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Ratingurile pe termen scurt pentru depozitele Alpha Bank România au fost confirmate la "Not Prime''. Perspectiva ratingului pentru depozitele pe termen lung a fost modificată de la pozitivă la stabilă.

Decizia vine după revizuirea în creştere a ratingurilor băncii mamă din Grecia, Alpha Bank AE. Vineri, Moody's a îmbunătăţit, cu două trepte, ratingul de ţară al Greciei de la "B3" la "B1".
În acest an, profitabilitatea Alpha Bank România va fi sub presiune, din cauza noii taxe pe bănci, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2019, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară..

După ce în 2017 banca a raportat un profit net de 215 milioane de lei (47 milioane de euro), ceea ce a avut ca rezultat un randament al activelor de 1,4%, Moody's se aşteaptă ca profitabilitatea băncii în 2018 să fie mai scăzută decât în 2017.

Perspectiva ratingului pentru depozitele pe termen lung a fost modificată de la pozitivă la stabilă şi este în linie cu perspectiva stabilă atribuită ratingurilor băncii mamă. Presupunând că nu se vor modifica legăturile între banca mamă şi subsidiară, şi ţinând cont de constrângerile provocate de profilul de creditare mai slab al băncii mamă, Moody's apreciază că pot apărea presiuni pozitive asupra ratingurilor Alpha Bank România simultan cu acţiuni pozitive de rating pentru banca mamă, Alpha Bank AE.

Ratingurile pentru depozitele Alpha Bank România s-ar putea confrunta cu presiuni negative dacă fundamentele financiare ale băncii se înrăutăţesc, din cauza calităţii slabe a activelor, reducerea rezervei financiare (buffer) şi/sau creşterea dependenţei de finanţarea oferită de banca mamă, sau ca rezultat al retrogradării ratingurilor Alpha Bank AE, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza