Links Sitemap Business Linker Sitemap

Mioara Popescu, Președinte Executiv Idea::Bank: Listarea obligațiunilor Idea::Bank pe ATS reprezintă o premieră pentru BVB

1115 afisari
Idea Bank, o bancă de mici dimensiuni cu o cotă de piata la finalul anului 2018 de aproximativ 0,5%, a listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti o emisiune de obligațiuni in valoare de 5 milioane euro, precizează un comunicat al companiei.
Banca face parte din Getin Holding, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Polonia, cu operațiuni extinse în Europa Centrală și de Est, cu expertiză în retail banking și leasing avand peste 6.500 de angajați, fiind listată si la Warsaw Stock Exchange MWIG 40 index.

Emisiunea de obligațiuni corporative subordonate emise de către Idea::Bank S.A, cu simbolul IDB24E, va intra la tranzactionare în cadrul Sistemului Alternativ administrat de BVB. Emisiunea cuprinde 5.000 obligațiuni subordonate, negarantate, neconvertibile, denominate in Euro, cu o valoare nominală de 1.000 Euro, cu scadență în decembrie 2024, în valoare totală de 5 milioane Euro. Obligațiunile au o dobândă fixă, de 8,5% p.a., plătibilă semestrial. Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners în calitate de Consultant Autorizat.
“Prima noastră emisiune de obligațiuni listate la Bursa de Valori București va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare organică a băncii și, implicit, a creșterii cotei noastre de piață. Astfel, am diversificat sursele de finanțare necesare consolidării bazei de capital, prin care urmărim o creștere a activității de creditare. Digitalizarea și îmbunătățirea continuă a produselor și serviciilor oferite de Idea::Bank sunt obiectivele noastre strategice. De asemenea, avem in vedere, in functie de contextul economic si un posibil IPO in viitor.” a declarat Mioara Popescu, Președinte Executiv Idea::Bank.

Idea::Bank este o bancă relativ nouă pe piata locală oferind produse și servicii persoanelor fizice și IMM-urilor, mizând pe dezvoltarea noilor tehnologii – internet și digital banking – și diversificarea  canalelor alternative de vânzare și post vânzare care să completeze natural prezența teritorială selectivă. Prin intermediul Idea Leasing, parte a grupului Idea::Bank România, sunt oferite soluții de leasing financiar persoanelor juridice.

”Listarea obligațiunilor Idea::Bank pe ATS reprezintă o premieră pentru BVB prin faptul că este prima astfel de emisiune denominată în Euro pe acest segment de piață și, totodată, Idea::Bank este prima instituție de credit care listează obligațiuni pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare al Bursei de Valori București. De asemenea, această emisiune de obligațiuni are cea mai mare maturitate și cea mai mare valoare dintre toate emisiunile de obligațiuni listate pe ATS-ul BVB.

Operațiunea derulată de Idea::Bank, dar și celelalte emisiuni de obligațiuni listate pe Piața Reglementată și pe Sistemul Alternativ demonstrează că piața de capital este mecanismul adecvat pentru diversificarea surselor de finanțare ale companiilor, indiferent de mărimea și activitatea lor, atât timp cât aplică o serie de standarde specifice pieței de capital”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza