Links Sitemap Business Linker Sitemap

Marea Britanie și Uniunea Europeană ar trebui să lucreze impreună pentru a există o separare calmă și benefică ambelor părți

498 afisari
Marea Britanie și Uniunea Europeană ar trebui să lucreze împreună pentru a exista o separare calmă între ele și pentru a dezvolta noi relații puternice, i-a spus premierul britanic, Theresa May, președintelui Consiliului European, Donald Tusk. (Reuters)
Purtătoarea de cuvânt a Theresei May a afirmat că prima reuniune a celor doi lideri de la învestirea în funcție a dnei May, după votul pentru Brexit din 23 iunie, a fost una prietenească și că premierul britanic a simțit că Uniunea Europeană înțelege nevoia sa de timp pentru a-și constitui o poziție de negociere înainte de a activa procedura formală de ieșire din blocul comunitar.
''Principalele puncte pe care premierul britanic le-a avansat au fost de a lucra împreună, astfel încât să existe un proces calm de părăsire a UE de către Regatul Unit. De aceea, avem nevoie de timp pentru a pregăti negocierile'', a declarat presei purtătoarea de cuvânt.
Theresa May i-a spus, de asemenea, lui Tusk că Marea Britanie va fi ''un actor puternic'' în timp ce se află în Uniunea Europeană și va continua să aibă o poziție fermă privind sancțiunile împotriva Rusiei în legătură cu acțiunile sale în Ucraina vecină.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza