Links Sitemap Business Linker Sitemap

Mai spațioasă, mai conectată, mai emoțională: noua ŠKODA OCTAVIA

1077 afisari
Și mai bună, și mai spațioasă, și mai sigură, și mai conectată, și mai emoțională ca niciodată: odată cu lansarea celei de-a patra generații a modelului cu cele mai mari vânzări din istoria mărcii, ŠKODA a atins o nouă dimensiune. Noua ooo a devenit acum mai lung și mai lat decât predecesorul și are un portbagaj chiar și mai mare, plus un caracter și mai emoțional, grație noului limbaj de design ŠKODA. Noul concept al interiorului combină spațiul extraordinar cu funcționalitatea excelentă, la care sunt adăugate și materialele de calitate superioară și mai multe noi detalii ingenioase. Dotările inovatoare de conectivitate și noile sisteme de asistență oferă acum niveluri chiar și mai înalte de confort și siguranță.
Noua ŠKODA OCTAVIA  
›   Un clasic actualizat: noua OCTAVIA a fost revigorată cu un design mai emoțional și tehnologii inovatoare
›   În premieră: display-ul head-up, tehnologia shift-by-wire și scaunele Ergo benefice spatelui
›   Sisteme de propulsie: hibrid plug-in, micro-hibrid, plus clasicele motoare pe benzină și diesel
›   Exteriorul: dimensiuni mai mari și design mai emoțional și mai spectaculos
›   Interiorul: design nou și planșă de bord pe mai multe niveluri

Bernhard Maier, Președintele Consiliului de Administrație ŠKODA, a declarat: ”OCTAVIA este de importanță imensă pentru ŠKODA. De aceea, am înnoit acum complet acest model. Rezultatul: cea mai bună ŠKODA din toate timpurile. Este un automobil chiar și mai spațios, mai practic și mai sigur ca niciodată. Prezentând noua generație, acum, la a 60-a aniversare a modelului, am făcut un mare pas înainte. OCTAVIA a contribuit în manieră decisivă la evoluția pozitivă a companiei și a mărcii din ultimele 6 decenii. Sunt încrezător că noua generație își va juca mai departe cu brio acest rol de motor al dezvoltării noastre.”
Produsă în peste 7 milioane de exemplare produse, OCTAVIA este de mulți ani un model foarte apreciat atât în țara de proveniență, Republica Cehă, cât și pe multe alte piețe de pe glob. Motivele sunt evidente: modelul are un design modern și tehnologie modernă, este eficient, foarte practic și de calitate superioară. Totodată, mașina oferă spațiu extrem de generos și un excelent raport valoare/preț.

Mai mare și mai atractivă
OCTAVIA a crescut acum și mai mult, grație noilor sale proporții și este acum și mai atractivă decât modelul anterior, datorită celor mai noi dezvoltări ale limbajului de design ŠKODA. La o lungime de 4.689 mm, limuzina este cu 19 mm mai lungă decât generația precedentă, iar versiunea COMBI cu 22 mm mai lungă. Lățimea a crescut cu 15 mm. Capacitatea portbagajului COMBI, care este cea mai mare din segmentul acesta de automobile, a crescut cu 30 l, la 640 l. Limuzina oferă o capacitate a portbagajului de 600 l, ceea ce înseamnă un plus de 10 l față de generația trecută. Noua mască frontală a mașinii și noile faruri atractive atrag atenția imediat și în dotarea standard includ tehnologie LED pentru luminile de întâlnire, de drum și luminile de zi. Luminile de poziție, cele de frână și proiectoarele de ceață dispun, de asemenea, de LED-uri. Barele de plafon cu un design nou, aplatizat, pun și mai bine în valoare silueta modelului OCTAVIA COMBI, pe când limuzina aproape că pare a fi un coupe, după forma profilului său. Pachetul Dynamic este o dotare opţională, la fel ca ramele cromate de la geamuri și barele eloxate pe plafon.

Conceptul nou de design interior oferă un volan cu design nou, cu două spițe, ce poate fi echipat opțional cu încălzire și poate fi comandat și în versiune multifuncțională.  Volanul multifuncțional are comenzile noi, permițând șoferilor să folosească 14 funcții diferite fără să-și ia mâinile de pe volan. La bordul care, de asemenea, are design nou, se observă structura modulară, aranjată pe mai multe niveluri, precum și display-ul central montat fără suport în spate. Consola centrală este elegantă, aerisită și rafinată cu detalii cromate, la fel ca panourile ușilor și mânerele ușilor. Materiale maleabile noi conferă interiorului un aspect premium, iar iluminarea ambientală cu LED adaugă tușe speciale de design pentru portierele din față și pentru bord, iluminându-le indirect. Șoferul poate selecta din până la 30 de nuanțe RGB și poate chiar alege o culoare pentru bord și ușile frontale și alta pentru zona picioarelor. De asemenea, el poate alege scenarii coordonate de iluminare.



Opțional, puteți echipa mașina cu scaunele Ergo ce sunt deosebit de confortabile pentru spate. Printre altele, acestea oferă funcție de masaj și sunt oferite în premieră pentru ŠKODA. În versiunea de top, aceste scaune pot fi, de asemenea, ventilate și sunt distinse cu certificatul Campaniei Germane pentru un Spate mai Sănătos. Display-ul head-up opțional este o altă premieră în gama ŠKODA și proiectează direct pe parbrizul (opțional încălzit) informații importante ca de exemplu viteza, instrucțiunile de navigație, indicatoarele de circulație detectate și sistemele de asistență activate. Sistemul climatizare Climatronic cu reglaje pe trei zone este oferit pentru prima dată în gama de dotări disponibile pentru OCTAVIA. Folosind sistemul opțional de acces fără cheie (KESSY), acum puteți deschide de la început oricare dintre cele patru uși ale mașinii. Dotarea standard mai include și geamurile laterale electrice și frâna de parcare electromecanică. ŠKODA OCTAVIA este disponibilă și cu geamurile laterale din față cu izolare acustică adițională, pentru a reduce și mai mult zgomotul din cabina pasagerilor.

Noua OCTAVIA este prima ŠKODA ce face uz de tehnologia shift-by-wire pentru operarea transmisiei DSG. Aceasta transmite electronic selecțiile șoferului către cutia de viteze. În locul familiarului levier DSG, acum se găsește un nou modul de comandă poziționat în consola centrală, cu un mic comutator pentru selectarea modurilor, plus butonul P pentru parcare. Farurile full-LED Matrix sunt oferite opțional și permit șoferului să țină în permanență luminile de drum activate, fără a-i deranja pe ceilalți participanți la trafic. Blocurile optice spate full-LED au integrate elemente cristaline de design și sunt, alături de luminile de semnalizare dinamice și funcţia animată Coming Home/Leaving Home, alte dotări opționale atractive.

Sistemele de siguranță, precum asistentul pentru evitarea coliziunilor, asistentul la virare, asistentul de avertizare la ieșirea din mașină și funcția locală de avertizare pentru trafic sunt, de asemenea, noi pentru ŠKODA. Printre alte funcții se numără Area View, Side Assist și tempomatul predictiv, care, împreună cu versiunea actualizată a funcției de identificare a indicatoarelor de circulație și sistemul Lane Assist adaptiv, precum și cu asistentul pentru ambuteiaje și Emergency Assist, compun pachetul sistemului Travel Assist. În baza sistemului Hands-on-Detect, acest sistem, de asemenea, verifică dacă șoferul atinge în permanență volanul. În cazul unei coliziuni, ocupanții sunt protejați de cele până la 9 airbag-uri, inclusiv un airbag pentru genunchii șoferului și airbag-uri laterale pentru locurile spate.

›   Display nou de 10 inchi cu touch-slider inovator pentru volum
›   Cea mai nouă generație a afișajului Virtual Cockpit de 10,25 inchi
›   Media streaming și sistemul de sunet CANTON cu 12 difuzoare oferite ca dotări opțional

Noua ŠKODA OCTAVIA a fost echipată cu ultima generație de sisteme de infotainment și oferă conectivitate extraordinară. Sunt oferite patru sisteme diferite de infotainment cu ecrane tactile cu diametrul de până la 10 inchi. Un așa-numit touch-slider permite ajustarea volumului sau selectarea hărților sistemului de navigație. Pentru prima dată, acum hărțile pot fi afișate pe ecranul central la zoom diferit față de Virtual Cockpit.

 

Sunt oferite patru sisteme diferite de infotainment din gama matricei modulare de sisteme de infotainment a Grupului Volkswagen. Chiar și sistemul Swing, cel ce marchează intrarea în gama de sisteme de infotainment, are ecran tactil de 8,25 inchi ce poate fi personalizat și dispune de tuner DAB. Smartphone-urile pot fi interconectate în baza tehnologiei wireless SmartLink și Android Auto, Apple CarPlay sau Android MirrorLink™, oferind acces la aplicații de infotainment, precum cele pentru informații meteo sau știri. În acest scop, OCTAVIA este în permanență on-line, grație eSIM-ului integrat.

Sistemul de infotainment Bolero pentru care funcția de navigație poate fi activată ulterior și sistemul de navigație Amundsen au ambele ecran de 10 inchi și vor fi disponibile începând cu săptămâna calendaristică 48/20. Acestea pot fi folosite prin gesturi sau comenzi vocale, cu ajutorul asistentului digital al mărcii ŠKODA numit Laura, care înțelege propoziții rostite în șase limbi diferite. Hărțile vor fi actualizate on-line. Sunt, de asemenea, disponibile funcții precum radio on-line și servicii de streaming pentru muzică și TV, ca de pildă funcția opțională ŠKODA Media Command. Sistemul de infotainment superior se numește Columbus și are ecran de 10 inchi. Sistemul poate afișa hărțile de navigație la zoom diferit față de Virtual Cockpit. Această nouă funcție de zoom poate fi ajustată cu ajutorul unui așa-numit Touch Slider ce poate fi, de asemenea, folosit pentru reglarea volumului.

Virtual Cockpit a devenit acum și mai ușor de folosit

Pentru a patra generație a bestseller-ului său, ŠKODA a optimizat și afișajul Virtual Cockpit. Cea mai nouă generație a panoului digital de instrumente are ecran de 10,25 inchi și utilizarea sa este acum și mai facilă. Șoferul poate alege dintre patru layout-uri diferite: Basic, Clasic, Navigație și Sisteme de asistență a șoferului. De asemenea, el poate specifica ce conținut dorește să vadă, folosind butoanele de pe volanul multifuncțional. În layout-ul ”Sisteme de asistență a șoferului”, sistemele activate sunt redate tridimensional și sunt afișate, de asemenea, pe display-ul central.

Servicii on-line mobile ŠKODA Connect
eSIM-ul integrat oferă acces la serviciile on-line mobile ŠKODA Connect. Aici este inclus și serviciul eCall ce este obligatoriu în UE și care solicită automat asistență de urgență în cazul unui accident, precum și serviciul Service Proactive (apel în caz de pană), care transmite poziția și starea automobilului către serviciul de asistență rutieră, în cazul unei probleme tehnice. Raportul privind Starea Autovehiculului este acum generat automat de fiecare dată când este decuplat contactul maşinii. Totodată, funcția de Programare la service permite menținerea contactului cu service-ul, pentru a putea primi notificări de service, a putea stabili programări la service sau transmite datele relevante în cazul unei pene. Funcția de acces de la distanță ce poate fi folosită în baza aplicației ŠKODA Connect sau a portalului ŠKODA Connect le permite proprietarilor automobilelor să acceseze, de exemplu, informații cu privire la automobil și călătorii, să vadă unde se află mașina parcată și să activeze funcțiile Alarmă și Lumini ce pot fi controlate de la distanță, pentru a găsi mai ușor mașina în parcare. Astfel pot fi, de asemenea, deschise sau închise geamurile și pot fi descuiate și încuiate portierele. Serviciile Infotainment Online fac uz de date de pe internet și oferă calculații de rute, informații din trafic în timp real și ajutor în căutarea stațiilor de alimentare și a locurilor de parcare. Utilizatorii pot adăuga cu ușurință pachete de date pentru serviciile de streaming sau pentru hotspot-ul WiFi.

  Până la cinci port-uri USB-C și sistemul de sunet CANTON

Noua OCTAVIA oferă până la cinci port-uri USB-C. În dotarea standard sunt incluse două port-uri USB-C în consola centrală faţă. Acestea servesc la încărcarea și conectarea dispozitivelor multimedia și a stick-urilor USB cu sistemul de infotainment. Opțional, în spate pot fi instalate alte două port-uri ce permit doar încărcarea, plus o priză de 230 V. Al treilea USB-C pentru încărcare poate fi integrat în consola de la nivelul plafonului, deasupra oglinzii retrovizoare. Cu adaptorul USB-A-3.0 to USB-C din gama Accesoriilor Originale ŠKODA, dispozitivele mai vechi pot fi conectate foarte simplu folosind port-ul USB-A-3.0. Cu Phone Box puteți încărca inductiv smartphone-urile și le puteți conecta la antena autovehiculului.
›   Motoarele diesel din noua generație EVO emit cu până la 80% mai puțin oxid de azot
›   ŠKODA OCTAVIA este acum oferită și cu sistem hibrid plug-in și cu sistem micro-hibrid
›   Tracțiune integrală și patru opțiuni pentru șasiu, inclusiv controlul dinamic al șasiului

A patra generație a modelului ŠKODA OCTAVIA este acum și mai economică și ecologică decât a fost vreodată. Motoarele diesel eficiente din cea mai nouă generaţie EVO emit cu până la 80% mai puțini oxizi de azot (NOx).
›   Noua OCTAVIA este prima ŠKODA ce face uz te tehnologia shift-by-wire pentru transmisia automată DSG.
›   Faruri Matrix full-LED și blocuri optice spate full-LED cu lumini de semnalizare dinamice sunt dotări opționale
›   Printre premierele în materie de dotări se mai numără și asistentul pentru evitarea coliziunilor, asistentul pentru virare și sistemul de avertizare la ieșirea din mașină

ŠKODA a echipat a patra generație ŠKODA OCTAVIA cu numeroase tehnologii inovatoare și noi sisteme de asistență ce se lansează acum în premieră la marca ŠKODA. Printre acestea se numără tehnologia shift-by-wire pentru transmisia automată DSG, precum și sistemele de siguranță noi, ca de pildă asistentul pentru evitarea coliziunilor, asistentul pentru virare și sistemul de avertizare la ieșirea din mașină. Printre premierele modelului OCTAVIA se mai numără și farurile Matrix full-LED, Side Assist și Emergency Assist, precum și tempomatul predictiv și Area View.

Noua OCTAVIA este prima ŠKODA ce face uz te tehnologia shift-by-wire pentru transmisia automată DSG. Astfel, selectorul nu mai este conectat mecanic la cutia de viteze. În schimb, comenzile se transmit electronic. Astfel se economisește spațiu și se deschid noi opțiuni pentru design. În locul familiarului levier DSG, acum se găsește un nou modul de comandă poziționat în consola centrală, cu un mic comutator pentru selectarea modurilor: R (marșarier), N (neutru) și D/S (drive/sport), plus butonul P pentru parcare.

Farurile full-LED Matrix opționale
Cea mai nouă ediție a modelului principal al mărcii poate fi comandată acum cu farurile inovatoare full-LED Matrix, cu module separate pentru luminile de drum și cele de întâlnire. Fiecare modul are 22 de LED-uri care pot fi controlate separat, generând un fascicol de lumină compus din mai multe segmente. Tehnologia inteligentă folosește o cameră video pentru a detecta traficul din sens opus, dar și persoanele și obiectele care reflectă lumina. Este folosită și o unitate de comandă ce aprinde și stinge instantaneu segmentele fascicolului. Astfel, șoferul poate păstra luminile de drum permanent aprinse, fără a-i deranja pe ceilalți participanți la trafic. Farurile oferă, de asemenea, de mai multe moduri de iluminare pentru diferite situații de mers și diferite condiții meteo, ca de pildă pentru condusul în mediul urban, pe autostradă sau pe ploaie. Blocurile optice spate full-LED opţionale au fost echipate și cu elemente cristaline de design și cu lumini de semnalizare dinamice și dispun și de funcția Coming Home/Leaving Home animată, ce este activată automat la încuierea și descuierea maşinii.

 

Sisteme inovatoare de asistenţă

ŠKODA a echipat a patra generație ŠKODA OCTAVIA cu numeroase noi sisteme de asistență ce se lansează acum în premieră și pentru marca ŠKODA. Astfel, de exemplu, noul asistent pentru evitarea coliziunilor ajută șoferul amplificând activ asistarea direcției în cazul unei coliziuni iminente cu un biciclist, pieton sau alt vehicul, în baza unei manevre controlate de evitare. În intersecții, asistentul la virare poate detecta din fază incipientă vehiculele ce vin din sens opus și poate astfel avertiza șoferul sau chiar opri automat automobilul. Sistemul de avertizare pentru ieșirea din mașină avertizează ocupanţii automobilului dacă un alt vehicul sau ciclist se apropie de mașină din spate când se deschide portiera. O altă dotare nouă este funcția de avertizare pentru traficul local, ce semnalează automat șoferului ambuteiajele din zona în care se află mașina.

Sistemele de asistență noi și sistemele optimizate
Pentru noua OCTAVIA au fost acum lansate numeroase noi sisteme de asistență și, de asemenea, au fost actualizate mai multe sisteme disponibile și până în prezent. Astfel, disponibil începând cu săptămâna calendaristică 48/20 (săptămâna începând cu 23 noiembrie 2020), sistemul Area View asigură o perspectivă de ansamblu asupra zonei în care se află mașina, de exemplu pentru simplificarea manevrelor de parcare. Pentru aceasta, sistemul generează, cu ajutorul a patru camere video, o vedere de 360° a vecinătăţii maşinii şi redă această imagine pe ecranul sistemului de infotainment.  Side Assist avertizează şoferul în cazul în care din spate sau din unghiul mort se apropie alte vehicule. Sistemul monitorizează zona din spatele mașinii pe o distanță de până la 70 m și ajută în mod eficient la prevenirea accidentelor pe autostrăzi sau şoselele cu două benzi. Asistentul avertizează cu lumina clar vizibilă pe interiorul carcaselor oglinzilor exterioare. Side Assist nu este activ când de cârligul de remorcare este atașată o remorcă sau un suport pentru bicicletă. În mediul urban, Front Assist cu funcția predictivă de monitorizare a pietonilor și funcția de protecție a bicicliștilor avertizează vizual, acustic și printr-o ușoară acționare a frânelor cu privire la riscul unei coliziuni. De asemenea, încetinește automat mașina când e nevoie. Sistemul detectează vehiculele aflate în mişcare și pe cele staţionare, precum și bicicliştii și pietonii în mișcare în fața mașinii.

Tempomatul adaptiv Adaptive Cruise optimizat pentru niveluri mai ridicate de siguranță şi confort
Tempomatul predictiv este o versiune optimizată a tempomatului adaptiv ACC, ajustând acum automat viteza mașinii în funcție de vehiculele care se deplasează în față în același sens, la până la 210 km/h.  În combinație cu transmisia automată DSG, ACC are o funcţie care poate chiar frâna mașina complet, până la oprire și o poate apoi porni din nou de pe loc, în termen de trei secunde. Sistemul acesta poate opri chiar și automobilele cu transmisie manuală, în măsura în care a fost selectată o treaptă potrivită și șoferul eliberează în timp util ambreiajul. Tempomatul va fi reactivat imediat ce automobilul pornește de pe loc. Noua versiune predictivă folosește, de asemenea, imaginile de la camera video montată la nivelul parbrizului, precum și datele provenite de la sistemul de navigaţie, pentru a ajusta automat viteza la condițiile de drum.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza