Links Sitemap Business Linker Sitemap

Ludwik Sobolewski: Nu suntem martorii unui 'bubble' speculativ

580 afisari
Creșterea prețurilor pe Bursa de Valori București (BVB) vine în contextul situației internaționale și nu poate fi vorba de o bulă speculativă, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, potrivit unui comentariu postat pe site-ul www.investingromania.com.
"Creșterea prețurilor pe Bursa de Valori București survine în contextul situației internaționale, și asta e evident. În același timp trebuie să fie înțelese condițiile și cauzele specifice aferente acestei creșteri, care poziționează România ca una dintre cele mai "rapide" piețe din toată lumea", a susținut Sobolewski.

Potrivit acestuia, România a fost pusă, în mod formal și în mod mai puțin formal, pe lista piețelor care reprezintă un potențial semnificativ.
"Ce înseamnă un astfel de potențial? Este vorba de a continua evoluția de la forma sub-dezvoltată, care atrage atenție în cadrul unui grup foarte restrâns al participanților pieței globale, spre o categorie care câștigă atenție și interes real dintr-o parte mult mai mare a lumii", se mai arată în comentariul lui Sobolewski.
În opinia sa, România a rămas în cursul anilor prea mult la periferia nu numai a Europei, dar chiar și la periferia regiunii, în ceea ce privește vizibilitatea, modernitatea și atractivitatea pentru investitori și antreprenori.

"Piețele de capital din regiunea noastră nu pot să se dezvolte decât cu un plan strategic, eforturi constante, creativitate și un volum important de suflet nonconformist. Modernitatea pieței vine apoi și împreună cu aceste valori. Volumele de tranzacționare vin apoi și împreună cu modernitatea pieței. Apropo — nu există o dovadă mai convingătoare despre stadiul avansat pe drumul spre modernitatea pieței de capital românească decât faptul că Digi Communications a fost listată exclusiv pe Bursa de Valori București, cu mulți investitori internaționali care au avut încredere în lichiditate și conectare la BVB, în prezent și în viitor", a continuat el.

Sobolewski a subliniat că nu asistăm la o bulă speculativă.
"Nu suntem martori la un 'bubble', aici în București. Pur și simplu, ne întoarcem dintr-o călătorie care ne-a condus undeva, dar nu în direcția dezirabilă, ci spre o ligă inferioară a piețelor. Suntem deja în tranziție, spre o ligă superioară, și asistăm la un proces al aprecierii companiilor listate, provenind din acest avans și din continuarea să așteptată. Trebuie să ieșim din "box" și să ne uităm la trecut și la ce este deja ușor de observat pentru viitorul nostru, ca să vedem ce e astăzi alături de noi și ca să înțelegem procesul care se întâmplă la ora actuală. Este o nouă normalitate care se formează, nu altceva, pentru prima dată în istorie", a mai scris șeful BVB.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza