Links Sitemap Business Linker Sitemap

Lucrările de construcţii au crescut cu 7,1%, în luna ianuarie a acestui an faţă de luna decembrie 2017, conform datelor publicate de INS

766 afisari
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 66,2%, pe fondul declinului lucrărilor de reparaţii capitale cu 79,5%, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 66,5% şi al lucrărilor de construcţii noi cu 63,4%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 69,3%, clădirile nerezidenţiale cu 65,1% şi la clădirile rezidenţiale cu 60,8%.
"Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 7,1%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 9,3%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 12,6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 21,4%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 1,5%", conform INS.
Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,8%, respectiv cu 4,2%.
Pe serie brută, pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 9,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,6%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 7,4%, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 29,7%, iar clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 10,2%, respectiv cu 0,5%.
"Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,2%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 8,1%, respectiv cu 4,8%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale cu 7,0%", se mai spune în document.
Totodată, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 17,6%, iar scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,6%, respectiv 0,8%. (INS & Agerpres)

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza