Links Sitemap Business Linker Sitemap

ŠKODA KAMIQ îmbină avantajele oferite de SUV-uri, cu agilitatea unei compacte

420 afisari
Un pas nou în ofensiva SUV de succes din Europa a mărcii Premiera mondială de la Salonul Auto de la Geneva are loc în martie 2019
ŠKODA îşi adaugă încă un al treilea model în portofoliul european de SUV-uri: ŠKODA KAMIQ. La fel ca denumirile KODIAQ şi KAROQ, ale celorlalte două modele SUV de succes ale mărcii ŠKODA, şi „KAMIQ” provine din limba inuiţilor, poporul ce trăieşte în Canada şi Groenlanda. Cuvântul se referă la ceva ce „se potriveşte perfect”. Fiind poziţionată în segmentul SUV-urilor urbane, un segment în creştere, ŠKODA KAMIQ îmbină perfect avantajele oferite de SUV-uri în general, precum garda la sol mai mare şi poziţia mai ridicată pe scaun, cu agilitatea unei compacte. Beneficiind de un design puternic emoţional, sisteme de asistenţă de ultimă oră, spaţiu generos la interior şi numeroase soluţii Simply Clever, KAMIQ satisface cerinţele impuse de familii faţă de un automobil, dar şi de clienţii ce pun preţ în mod special pe un stil de viaţă modern, în pas cu vremurile.

Preşedintele ŠKODA AUTO, Bernhard Maier, a explicat: “Lansând modelul ŠKODA KAMIQ, ne completăm în Europa gama de succes a SUV-urilor, cu acest model poziţionat în zona SUV-urilor de talie mică. Fiind primul nostru SUV de oraş, ŠKODA KAMIQ va atrage noi clienţi pentru marca ŠKODA şi este, de aceea, o componentă importantă a ofensivei noastre de modele noi. ŠKODA KAMIQ oferă un pachet atractiv per ansamblu şi îmbină caracteristicile specifice SUV-urilor, precum poziţia ridicată a scaunelor şi astfel o mai bună vizibilitate asupra drumului, cu manevrabilitatea agilă, designul emoţional, siguranţa ridicată şi dotările şi funcţiile de conectivitate de ultimă oră. Iar spaţiul generos de la interior şi soluţiile Simply Clever fac ca acest model să fie, fără doar şi poate, o ŠKODA adevărată!” 

ŠKODA KAMIQ a preluat limbajul de design al modelelor KODIAQ şi KAROQ, ce s-a dovedit deja a avea mare succes, adăugând totodată noi detalii proprii, precum farurile formate din două segmente, cu luminile de zi poziţionate deasupra farurilor principale. Noul SUV urban este proiectat pe baza matricei modulare transversale (MQB) şi, la o lungime de 4.241 mm, oferă spaţiul generos cu care ŠKODA ne-a obişnuit deja la toate modelele sale. ŠKODA KAMIQ satisface pe deplin cerinţele mobilităţii individuale moderne, dar consolidează totodată şi caracterul emoţional al mărcii ŠKODA, cu sistemele sale moderne de asistenţă, sistemele de propulsie eficiente şi prietenoase cu mediul, cele mai noi sisteme de infotainment şi soluţiile de conectivitate de ultimă oră.

Denumirea KAMIQ continuă sistemul de „botez” deja familiar al modelelor SUV din portofoliul ŠKODA. Astfel, denumirile modelelor mai mari, ŠKODA KAROQ şi ŠKODA KODIAQ, încep ambele cu litera K şi se termină cu litera Q.

"Extinzând familia noastră de SUV-uri, nu ne-am concentrat doar asupra unui limbaj uniform de design, ci şi pe nomenclatura clară, bazată pe cele două litere K şi Q la începutul şi finalul denumirilor. Aceasta accentuează continuitatea şi caracterul unitar şi face ca modelele să fie recunoscute imediat ca aparţinând mărcii noastre. În limba inuiţilor, KAMIQ înseamnă ceva ce îţi asigură confortul în orice situaţie, dar care are totodată caracterul său propriu. Denumirea se potriveşte deci perfect maşinii,” a detaliat Alain Favey, membru al Consiliului de Administraţie ŠKODA AUTO, responsabil pentru Marketing.

Odată cu KAMIQ, ŠKODA abordează un grup ţintă nou, mai tânăr, de persoane care tind spre un stil de viaţă modern, oarecum aventuros şi caută un automobil din gama populară a SUV-urilor de oraş. Alături de designul atractiv, în acest segment este deosebit de importantă şi eficiența ridicată, motiv pentru care KAMIQ este oferit exclusiv cu tracţiune faţă.


Designul: un SUV ŠKODA, cu o formă compactă şi emoţională Partea frontală a noii ŠKODA KAMIQ se caracterizează prin grila lată a radiatorului, cu lamelele duble şi linii de design distinctive pe capota motorului. Spoilerul frontal robust accentuează caracterul off-road al maşinii. Profilul, cu roţi mari de 16 până la 18 inchi şi capota ridicată, emană robusteţe şi dinamism. Linia plafonului şi garda la sol mare accentuează şi mai mult această impresie. Proporţiile profilului sunt echilibrate, iar designul este atemporal, cu trăsături sportive dinamice. Partea din spate prezintă o reinterpretare nouă a formei specifice a blocurilor optice posterioare, cea a literei C, întâlnită la toate modelele mărcii. Difuzorul accentuează garda la sol generoasă a modelului şi alura marcată de forţă.

"Odată cu noua ŠKODA KAMIQ, am dezvoltat mai departe limbajul de design al SUV-urilor noastre, ce s-a dovedit deja a fi de mare succes. Astfel prezentăm acum un automobil marcat de forţă şi emoţional, în ciuda dimensiunilor sale compacte. KAMIQ poate fi imediat identificat ca fiind un membru al familiei de SUV-uri ŠKODA, datorită grilei sale mari verticale din faţa radiatorului, a liniilor distinctive de pe capota motorului şi a farurilor cu detalii ce amintesc de cristal. Dar acest model dispune şi de caracteristicile sale proprii, care îi conferă propria identitate, precum luminile de zi de deasupra farurilor principale,” a declarat designerul-şef, Oliver Stefani.

Noul SUV ŠKODA este primul model al mărcii ce aduce pe şosele farurile LED compuse din două unităţi, cu luminile de zi amintind de patru pietre preţioase, încrustate deasupra farurilor principale. Efectele tridimensionale, similare cristalului, precum şi unităţile LED ce seamănă cu bijuterii strălucitoare amplifică alura sofisticată a maşinii. Versiunea full-LED include şi proiectoare de ceaţă cu funcţie Cornering statică, precum şi, pentru prima dată la o ŠKODA, luminile dinamice de semnalizare în faţă şi în spate. Luminile de semnalizare frontale sunt compuse din LED-uri individuale. Când şoferul acţionează semnalizarea, LED-urile se aprind consecutiv, creând un efect cursiv, dinspre interior spre exterior.

 
Interiorul: vizibilitate excelentă asupra drumului, spaţiu din plin şi confort ridicat

KAMIQ este al doilea model al mărcii ceheşti de tradiţie care dispune de acest nou concept pentru interior. Habitaclul este astfel dominat de ecranul liber poziţionat, aşezat la înălţimea ideală, în câmpul vizual al şoferului. Totodată, având diagonala de 9,2 inchi, este unul dintre cele mai mari ecrane din segmentul de automobile de acest tip. Se mai remarcă la interior şi linia de design ce copiază linia capotei motorului. Aceasta are şi rol de suport ergonomic pentru sprijinirea mâinii celui care utilizează ecranul tactil. Afişajul Virtual Cockpit de 10,25 inchi este, de asemenea, unul dintre cele mai mari afişaje din acest segment auto. Panoul de instrumente cu design nou continuă limbajul de design emoţional al exteriorului. Gurile de ventilaţie laterale se extind în portiere, amplificând vizual senzaţia de spaţiu generos de la interiorul maşinii.

Siguranţă: sisteme de asistenţă de ultimă oră, la nivel de segment premium
ŠKODA KAMIQ oferă sisteme de siguranţă avansate, iar Front Assist şi Lane Assist sunt incluse chiar în echiparea standard. Front Assist, care include funcţia City de frânare de urgenţă şi funcţia predictivă de monitorizare a pietonilor supraveghează zona din faţa maşinii la deplasarea în oraş, contribuind astfel la prevenirea accidentelor. Folosind o cameră video, Lane Assist recunoaşte marcajele benzilor de rulare şi ajută șoferul să menţină automobilul pe bandă. Pe autostrăzi, la viteze de până la 210 km/h, tempomatul adaptiv Adaptive Cruise (ACC) oferit opţional menţine viteza setată de şofer sau ajustează automat viteza la vehiculele care se deplasează în faţă pe acelaşi sens. Astfel, şoferul este degrevat de anumite sarcini şi siguranţa creşte. În combinaţie cu transmisia automată DSG, sistemul poate chiar frâna maşina complet, până la oprire şi o poate apoi porni din nou de pe loc, în termen de trei secunde. Sistemul opţional Driver Alert de detectare a oboselii şoferului emite o avertizare când identifică scăderea capacităţii de concentrare a șoferului.

Nivelul de siguranţă poate fi ridicat şi mai mult, cu ajutorul unor dotări opţionale adiţionale. Dacă senzorii maşinii detectează riscul unei coliziuni, sistemul de protecţie proactivă a ocupanţilor, Crew Protect Assist închide rapid şi automat toate geamurile şi tensionează centurile de siguranţă ale locurilor din faţă. Maşina dispune de până la nouă airbag-uri, inclusiv airbag-ul pentru genunchii şoferului şi, opţional, airbag-urile laterale în spate. După un accident, sistemul de frânare Multi Collision Brake previne continuarea deplasării necontrolate a maşinii.

Numeroase sisteme moderne de asistenţă previn accidentele şi asigură un nivel ridicat de siguranţă activă la bordul modelului ŠKODA KAMIQ. Funcţia opţională Side Assist poate detecta autovehiculele care se află la o distanţă de până la 70 m în spatele propriei maşini intenţionând să depăşească sau vehiculele din unghiul mort, asistând astfel eficient şoferul pe autostrăzi şi pe şoselele cu două benzi. Pentru aceasta, sistemul utilizează două sisteme radar integrate în spate şi alertează şoferul prin semnale afişate pe marginea interioară a oglinzii exterioare, unde şoferul le va observa imediat. Rear Traffic Alert avertizează şoferul în cazul în care în spatele propriei maşini se deplasează alte vehicule la mersul în marşarier. Aceasta este o funcţie-cheie a sistemului Side Assist.

Şoferul este ajutat la manevrele de parcare de camera video retrovizoare şi de sistemul Park Assist (dotări opţionale), care manevrează maşina automat pe şi de pe locurile de parcare paralele şi perpendiculare. Funcţia integrată Manoeuvre Assist frânează automat SUV-ul urban, când senzorii detectează un obstacol în faţa sau în spatele maşinii la manevrele de parcare. Funcţia Auto Light Assist este, de asemenea, disponibilă ca dotare opţională. Aceasta face uz de o cameră video pentru a detecta vehiculele care vin din sens opus, precum şi pe cele care se deplasează în faţă, pe acelaşi sens şi estompează automat farurile în funcţie de trafic.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza