Links Sitemap Business Linker Sitemap

ŠKODA AUTO a produs OCTAVIA în șapte milioane de exemplare

1298 afisari
Istoria modelului a început în anul 1959 Succesul repurtat de OCTAVIA în anii 90 a pus bazele evoluției ulterioare spectaculoase a mărcii ŠKODAA patra generație OCTAVIA este mai spațioasă, mai sigură, mai bine conectată și mai atractivă ca niciodată
Automobilul ŠKODA OCTAVIA cu  numărul 7 milioane a ieșit de pe linia de producție a fabricii din Mladá Boleslav în 20 februarie. Istoria modelului a început încă din anul 1959. Apoi, la mijlocul anilor 90, prima generație a modelului modern ŠKODA OCTAVIA a fost primul model al mărcii dezvoltat sub umbrela Grupului Volkswagen. De atunci și până în prezent, succesul modelului OCTAVIA constituie bazele pe care producătorul auto ceh își construiește succesul întregii companii. Astfel, ŠKODA a livrat 363.700 de unități din acest bestseller în anul 2019 și a lansat a patra generație OCTAVIA la Praga, în luna noiembrie a aceluiași an.

Michael Oeljeklaus, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Producție și Logistică a evidențiat: „OCTAVIA este esența mărcii noastre. Bucurându-se de succes încă de la mijlocul anilor 90, modelul a contribuit semnificativ la transformarea ŠKODA dintr-un lider de pe piața locală, într-un producător auto internațional important. De aceea, aniversarea aceasta reprezintă un eveniment extrem de special pentru noi și este încă o dată dovada muncii fantastice depuse de colegii noștri de la departamentul de Producție și Logistică.”

Dispunând de spațiu extrem de generos și tehnologie modernă, prima OCTAVIA din toate timpurile a uluit clienții încă din 1959. La momentul respectiv, a fost a opta ŠKODA echipată cu suspensiile independente pentru fiecare roată, care erau o noutate absolută la vremea respectivă și a fost totodată al optulea model al mărcii ŠKODA de după Al Doilea Război Mondial. Denumirea OCTAVIA provine astfel din cuvântul latinesc pentru cifra opt: ”octo”. În 12 ani de producție (limuzina până în 1964, combi până în 1971), ŠKODA a construit aproximativ 400.000 de unități din modelul său cel mai popular.

Un bestseller cucerește lumea
În toamna anului 1996, la Salonul ‘Mondial de l’Automobile’ din Paris, ŠKODA a prezentat prima generație a modelului modern OCTAVIA: prima ŠKODA din segmentul automobilelor de talie medie lansat de mai multe decenii. A fost, de asemenea, primul model al producătorului ceh de automobile ce a fost dezvoltat integral sub umbrela Grupului Volkswagen. Designul și spațiul generos al limuzinei au fost pe gustul publicului, astfel că în 1997, circa 61.000 de unități au ieșit de pe linia de fabricație. În anul următor, ŠKODA a produs peste 117.500 de exemplare, dublându-și aproape producția. Până în 2010, a fost fabricat un total de 1.440.000 de unități din prima generație OCTAVIA, în ultimii ani în paralel cu generația succesoare.

Odată cu a doua generație OCTAVIA, ŠKODA a inițiat producția internațională
ŠKODA a prezentat a doua generație ŠKODA OCTAVIA la Salonul Auto de la Geneva, ce a avut loc în martie 2004. Acest automobil a continuat povestea de succes a predecesorului și a impresionat cu designul său elegant atemporal și cu spațiul interior care a devenit chiar și mai generos. Portbagajul mare și tehnologia de ultimă oră au contribuit la rândul lor la cifrele mari de vânzări. Alături de motoarele inovatoare pe benzină cu injecție directă, au fost oferite și noile transmisii cu șase trepte manuale și automate, inclusiv transmisia automată DSG cu dublu ambreiaj. Noua punte spate multi-link asigura confort, iar siguranța era optimizată de ABS, inclusiv asistentul pentru frânare ce era o dotare standard în Europa. Mașina era, de asemenea, echipată cu patru airbag-uri și tetiere active. Din a doua generație OCTAVIA, ŠKODA a construit în total circa 2.500.000 de unități.

În 2005 a fost lansată și producția modelului OCTAVIA II la unitatea din Aurangabad, India, iar în 2007, Volkswagen Shanghai (în prezent SAIC Volkswagen Automotive Co. Ltd.) a început să producă a doua generație OCTAVIA pentru piața chineză. Mai mult, din anul 2009, OCTAVIA a început să iasă și de pe linia de producție a Grupului Volkswagen din Kaluga, Rusia.

Lansarea celei de-a treia generații OCTAVIA
ŠKODA a prezentata a doua generație ŠKODA OCTAVIA în 2012 și a început producția acestui model în anul următor și în Ucraina și Kazahstan. În februarie 2017, producătorul a revizuit în detaliu modelul, rafinându-i considerabil designul. Odată cu lansarea serviciilor sale on-line mobile ŠKODA Connect, OCTAVIA oferea în premieră mai multe soluțiile de conectivitate interesante, avansate și variate. Până în prezent, ŠKODA a construit circa 2.600.000 de exemplare ale modelului OCTAVIA din a treia generație.

A patra generație și-a sărbătorit premiera mondială în 11 noiembrie 2019
A patra generație a bestseller-ului ŠKODA a fost lansat în premieră la Praga, în 11 noiembrie 2019. Noua OCTAVIA este mai spațioasă, mai sigură, mai bine conectată și mai atractivă ca niciodată. Modelul de bază al gamei ŠKODA a devenit acum mai lung și mai lat decât predecesorul și are un portbagaj chiar și mai mare, plus un caracter și mai emoțional, grație noului limbaj de design ŠKODA. Noul concept al interiorului combină spațiul extraordinar cu funcționalitatea excelentă, la care sunt adăugate și materialele de calitate superioară și mai multe noi detalii ingenioase. Totodată, dotările inovatoare de conectivitate și noile sisteme de asistență oferă acum niveluri chiar și mai înalte de confort și siguranță.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza