Links Sitemap Business Linker Sitemap

iQuest va ocupa 1.600 mp în Coresi Business Park Brașov

1540 afisari
iQuest, companie globală ce furnizează soluții și servicii complete de IT, a închiriat 1.650 mp în L1, prima clădire a celei de-a doua faze a Coresi Business Park, ce totalizează în prezent peste 30.000 mp de birouri de clasa A și vizează să ajungă la 100.000 mp în următorii ani.
Clădirea L1 face parte din cea de-a doua fază a proiectului Coresi Business Park ce constă în trei clădiri moderne de birouri clasa A, cu regim mic de înălțime (P+3E/5E), totalizând 21.500 mp. Cu o suprafață totală construită de 6.500 mp, Clădirea L1 va fi livrată în aprilie 2016 și este în proces de obținere a calificativului BREEAM - “Foarte bine”. Alături de iQuest, clădirea găzduiește birourile companiei Tata Technologies, care ocupă o suprafață de 3.300 mp. “Am observat o creștere a interesului pentru birourile de clasa A, din partea companiilor locale și internaționale, reflectată și în gradul de ocupare de 100% al Coresi Business Park, inclusiv în L1, prima clădire a celei de a doua faze de dezvoltare, ce va fi livrată peste două luni. Este remarcabil faptul că un număr important de companii, ce acum aleg să își mute birourile, caută clădiri de clasa A care, pe lângă criteriile de eficiență a spațiului și confort pentru angajați, întrunesc toate standardele de siguranță în caz de incendiu”, a declarat Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltatorul Coresi Business Park Brașov.

Pentru iQuest închirierea celor 1.650 mp reprezintă relocarea birourilor din Brașov, planificată pentru august 2016. Compania activează în Brașov din 2003. iQuest are centre de dezvoltare software în Cluj Napoca, Brașov, Sibiu, Craiova și o echipă de peste 700 de angajați. Fondat în 1998, grupul are sediul central în Frankfurt am Main și birouri locale în Europa, Asia și SUA.

“Echipa noastră de înaltă calificare reprezintă cel mai important element al avantajului competitiv pe care îl avem pe piața internațională. Relocarea operațiunilor iQuest în Coresi Business Park asigură angajaților cele mai bune condiții de lucru și ne oferă flexibilitatea de a crește și de a ne extinde activitatea în același sediu, ori de câte ori este nevoie, ca urmare a solicitărilor venite din partea clienților noștri cheie. Brașov este o destinație excelentă pentru afaceri în domeniul IT. Observăm cum industria evoluează rapid, iar forța de muncă devine din ce în ce mai specializată”, a precizat Cornelius Brody, CEO iQuest.

Coresi Business Park este un centru de afaceri de clasa A, dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Brașov. Proiectul constituie una dintre cele mai ample inițiative de regenerare urbană, ce transformă 12 hectare de vechi clădiri industriale într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan. Prima fază a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 25.000 mp de spații de birouri neconvenționale, cu elemente arhitecturale industriale. Clădirile restaurate şi transformate oferă toate facilitățile de clasa A și găzduiesc chiriași internaționali de prestigiu, cum ar fi Raiffeisen Bank, IBM, Fresenius, Freudenberg România, Computer Generated Solutions, Waters etc. Coresi Business Park înregistrează un grad de ocupare de 100% pentru spațiile de birouri existente și 100% grad de retenție a chiriașilor, majoritatea trecând deja printr-un proces de expansiune.

Masterplanul Coresi Business Park cuprinde un mix echilibrat de conversii de spații industriale în spații de birouri de clasa A și clădiri noi, în următorii 10 ani suprafața totală a parcului urmând să ajungă la 100.000 mp construiți. În completarea spațiilor de birouri existente, ce au trecut prin procesul de conversie, proiectul cuprinde și 10 clădiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de înălțime (P+3E/4E).


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza